23 / 04 / 2024

Vasiyetname yaşı kaçtır?

Vasiyetname yaşı kaçtır?

Mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığının tamamında veya bir kısmında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabilir. Peki, vasiyetname yaşı kaçtır?



Medeni Kanun gereğince mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığının tamamında veya bir kısmında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor.


Mirasbırakanın üzerinde tasarruf etmediği kısım yasal mirasçılarına kalıyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Mirasbırakan, vasiyetname için kanunda öngörülen şekillerden birine uymak suretiyle yeni bir vasiyetname yaparak önceki vasiyetnameden her zaman dönebilir.


Vasiyetnamenin tamamından veya bir kısmından dönülebiliyor. Mirasbırakan, yok etmek suretiyle de vasiyetnameden dönebiliyor.


Kaza sonucunda veya üçüncü kişinin kusuruyla yok olan ve içeriğinin aynen ve tamamen belirlenmesine olanak bulunmayan vasiyetname hükümsüz kalıyor. Tazminat isteme hakkı saklı oluyor. 


Peki, vasiyetname yaşı kaçtır?

Vasiyetname hazırlayabilmek için ayırt etme gücüne sahip olmak ve en az 15 yaşını doldurmuş olmak yasal olarak gerekli oluyor.


Vasiyetname örneği 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön