16 / 04 / 2024

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Türk Lirası'ndaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve günden güne azalan alım gücü sebebiyle vatandaş borçlanma yolunu seçti. Son bir yılda borçlu kişi sayısı1.8 milyon kişi daha artarak, 36 milyonu geçti.



Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) edinilen bilgiye göre, vatandaşların bankalardan kullandığı tüketici kredileri 2022 yılında 151 milyar lira artarak 928 milyar 660 milyon liraya yükseldi.

En büyük artış 88 milyar lira ile ihtiyaç kredisinde olurken, konut kredisi 51, taşıt kredisi ise 2022’nin Ocak ayından bu yana yaklaşım 12 milyar lira arttı.

Bireysel kredi kartı harcamaları da Ocak-Temmuz ayları arasında 100 milyar lira artarak 302 milyon liraya ulaştı.

2022 Temmuz ayı itibariyle tüketici kredisi kullanımı ve bireysel kredi kartı harcamalarının toplam tutarı 1 milyar 231 milyon lira oldu. Ocak ayında bu rakam 986 milyar liraydı.

TAKİBE DÜŞENLERİN SAYISI YÜKSELDİ

Bankaların takipteki tüketici kredileri alacakları da Ocak ayından bu yana 3 milyar lira artış göstererek 21 milyar 438 milyon liraya ulaştı. Bireysel kredi kartı alacakları ise 6 milyardan 7 milyara yükseldi. Takipteki tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarının toplamı ise 24.4 milyar liradan 28.4 milyar liraya çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön