26 / 04 / 2024

Vatandaş konut aldı halk evsiz kaldı! Daire fiyatı yüzde 477 arttı!

Vatandaş konut aldı halk evsiz kaldı! Daire fiyatı yüzde 477 arttı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut alacaklara yüzde 0,99 faizle 10 yıla kadar vadeli kredi verileceğini açıklaması gözleri yeniden sektöre çevirdi. Son yıllarda duran konut sektörü kredilerle hareketlenir mi bilinmez ama dar gelirli milyonlar artan kira yükü altında eziliyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası müjdesini verdiği konut sektörüne ilişkin destek paketleriyle ilk konutunu alacak vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimlerinin artırılması, Liralaşma Stratejisi'nin desteklenmesi, tamamlanmamış inşaatların bitirilerek konut arzının artırılması ve destek alan firmaların konut fiyatlarını sabit tutması amaçlanıyor.

Konut piyasasındaki dalgalanmanın önü ise hala alınamadı. ‘İkinci El Konut Piyasası Raporu satışların geçen yılın aynı dönemine göre artış kaydettiğini ortaya koydu. Yabancıya satışın geçen yıla göre katlanarak yükseldiği görüldü. Tapu sahipliğindeki yükseliş trendi ev bedellerini de yukarı çekti. Fiyatlar bir yılda İstanbul’da yüzde 147, Ankara’da yüzde 116 arttı. Türkiye genelindeki yıllık oran yüzde 127’ye kadar ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön