24 / 04 / 2024

Vatandaşa müjdeli haber! Elektrikte yeni düzenleme!

Vatandaşa müjdeli haber! Elektrikte yeni düzenleme!

Sıcak hava ve kuraklık sebebiyle meskenlerde artan elektrik tüketim talebinin üretimden fazla olmasında dolayı sık sık elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) vatandaşın bu mağduriyetini gidermek için yeni bir düzenlemeye gidiyor.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik kesintilerinde yaşanılan mağduriyeti gidermek için yeni düzenlemeye gidiyor. Düzenlemeye göre; Sistemin tamamen veya kısmen istenmeden enerjisinin kesilmesi durumunda, sistemin kademeli olarak enerjilendirilmesine yönelik acil durum yönetim planları dağıtım şirketi tarafından hazırlanacaktır. Şirketler, acil müdahale aracı ile yeterli sayıda eğitimli personeli 24 saat hazır tutacak.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre  EPDK, Elektrik Dağıtım Sistemi İzleme Yönetmeliği Taslağı'nı kamuoyuna açtı. Kullanıcılara kaliteli, güvenli ve sürekli elektrik sağlanması amacıyla hazırlanan yönetmelikle dağıtım şirketi ve kullanıcıların uyması gereken kurallar da belirlendi.

YILLIK BAKIM YAPILACAK

Düzenlemeye göre dağıtım şirketi, elektrik enerjisinin sürekliliği için yıllık bakım planı hazırlamakla yükümlü olacak. Şirketler ayrıca, elektriğin dağıtım sistemi üzerinden iletiminden tüketim noktalarına kadar tüm aşamalarında enerji akışını gerçek zamanlı olarak izlemek, sistemle ilgili bildirimleri almak ve sonuçlandırmak için gerekli iletişim altyapısını da kuracak. Ayrıca kurulu gücü 50 kilowatt üzerinde olan lisanssız üretim santral sahipleri de, dağıtım şirketinin kontrol sistemine veri aktarılmasına yönelik gerekli sistemleri kuracak.

Vatandaşa müjdeli haber! Elektrikte yeni düzenleme!

ACİL DURUM TİMLERİ BULUNDURULACAK

Sistemin tamamen veya kısmen istenmeden enerjisinin kesilmesi durumunda, sistemin kademeli olarak enerjilendirilmesine yönelik acil durum yönetim planları dağıtım şirketi tarafından hazırlanacaktır. Şebeke özellikleri dikkate alınarak, acil müdahale gerektiren durumlar için zamanında müdahale ve etkin çözüm sağlayacak şekilde acil müdahale organizasyonu kurulacak, 7/24 tam teşekküllü acil müdahale aracı ve yeterli sayıda acil müdahale aracı ve bunun için eğitilmiş personele sahip olacak. Ayrıca dağıtım şirketi, acil durumlarda gerekli koordinasyonu sağlamak için bir kriz koordinasyon aracı sağlayacaktır.

Öte yandan dağıtım şirketi; Her ilde en az bir tane olmak kaydıyla, nüfus verilerine göre tüm illerde 100 bin nüfusa en az bir tane olmak üzere mobil jeneratörler hizmete sunulacak.

Vatandaşa müjdeli haber! Elektrikte yeni düzenleme!

KAÇAK KULLANIM İHBARLARI ANLIK DEĞERLENDİRİLECEK

Dağıtım şirketi; bağlantı başvurusu, arıza bildirimi, kaçak elektrik enerjisi kullanım ihbarları, şikâyetler ve dağıtım faaliyeti konularına ilişkin yapılan başvuruların alınması ve cevaplandırılması için yeterli donanım ve personele sahip kullanıcı hizmetleri merkezi kurmakla da yükümlü olacak. İhbar ve başvurulara bu kapsamda anlık olarak yanıt verilmesi sağlanacak. İl merkezleri ile nüfusu 50 binin üzerinde olan ilçelerde; proje onay, geçici kabul, sayaç kontrol, itiraz ve benzeri işlemleri, nüfusu 5 bin ile 50 bin arasında olan ilçelerde ise asgari olarak kullanıcıların başvurularının alınması hizmetlerini yürütmek üzere söz konusu il ve ilçelerde kullanıcı hizmetleri merkezi kurulacak.

EPDK'dan gizli zam açıklaması!

Elektrik faturaları 3 ay ertelenecek! İşte nedeni!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön