24 / 04 / 2024

Milyonlarca kişiye müjdeli haber: Erken emekli olabileceksiniz!

Milyonlarca kişiye müjdeli haber: Erken emekli olabileceksiniz!

Devlet milyonlarca vatandaşa müjdeli haberi paylaşmıştı. Borç yapılandırması kapsamında milyonlarca kişinin erken emekli olma hayali gerçek oluyor. Yüzbinlerce Bağ-Kur borçluları primlerini yapılandırarak ekim ayında erken emekli olma şansı elde ediyor.



Devlet tarafından milyonlarca kişiye sağlanan borç yapılandırması ile vatandaşlar erken emekli olabilecek. Sigorta süresi durdurulmuş olan vatandaşlar ile  Bağ-Kur borçluları başvurularını e-devlet üzerinden yaparak yapılandırma kapsamında ekim ayında emekli olma şansı elde edecek. Yasadan yararlanmak isteyen Bağ-Kur'lu vatandaşların ceza ve faizleri silinecek.

A Haber'de yer alan habere göre; Bağ-kur'luların ödeyecekleri yeni rakamlar, enflasyon farkı ile hesaplanacak. Peşin ödeme yapanlar bu farkın yüzde 90 oranından kurtlulmuş olacak. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Ağustos tarihine kadar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru yapanlar, 30 Nisan 2021  tarihine kadar oluşmuş prim borçlarını yapılandırabilecek.

Milyonlarca kişiye müjdeli haber: Erken emekli olabileceksiniz!

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Prim borç yapılandırmasından kendi adına ve tarımda çalışan vatandaşlar, köy ve mahalle muhtarları, Bağ-Kur'lu vatandaşlar faydalanabiliyor. Sigorta primi, idari para cezası, işsizlik sigorta primi gibi borcu olanların peşin veya ilk taksit ödemelerini 31 Ekim akşamına kadar yapması gerekiyor. Bağ-Kur sigortalı vatandaşlar ihya borçları için sigorta dosyalarının olduğu sosyal güvenlik ilk müdürlükleri ya da merkezlerinde 1 Temmuz tarihi ile 1 Kasım tarihleri arasında başvuruda bulunablecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapan vatandaşların durdurulmuş olan sigortalılık süreleri işlemlerinde ödenecek olan prim tutarının hesaplatılması gerekiyor. İlk taksiti 31 Ekim tarihine kadar ödeyen vatadanlar, geçmişte ara verilen hizmet sürelerini yeniden canlandıracak ve sigortalılık süresine eklenecek. Bu tarihe kadar yeniden yapılandırma kanunundan yararlanmayanlar için 31 Nisan tarihinden önce prim borcu olan hizmetler durdurulacak ve prim borçları silinecek. Faaliyetlerine devam edenlerin sigortaları 1 Mayıs itibariyle yeniden başlayacak

Sigortalı veya hak sahipleri tarafından talep edilmesi halinde, askıya alınan sigortalılık sürelerinin tamamı sigortalılık süresi olarak kabul edilebilir. Bunun için talep tarihindeki prime esas kazanç tutarı üzerinden hesaplanan borcun tamamının 3 ay içinde ödenmesi gerekmektedir.

Milyonlarca kişiye müjdeli haber: Erken emekli olabileceksiniz!

 

EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VERİLEBİLİR

Daha önce durdurulan hizmet sürelerini yeniden canlandıranlardan emekli olmayı bekleyenler dilekçe vererek emekli olabilecekler. Kamu bankaları da yeniden yapılandırmadan yararlanacak kişilere kredi desteği açısından bir takım kolaylıklar sağlıyor. Ölen sigortalının hak sahipleri de ölüm aylığı başvurusunda bulunabilirler.

Sigorta süresini canlandıranlar, mevcut borcun ancak üçte birini ödeyecek. Hesaplama, ödeme tarihindeki asgari ücret üzerinden yapılır. Yıl ne olursa olsun, geçmişte dondurulan sigortalılık süresinin her günü için bu yıl 41,14 lira yatırılacak. Yapılandırmadan yararlanmayanlar daha sonra yüksek bir prim ödemek zorunda kalacaklar.

Milyonlarca kişiye müjdeli haber: Erken emekli olabileceksiniz!

SAĞLIK HİZMETİ ALABİLECEKLER

Bağ-Kur borcu olanlar, ilk taksitlerini ödedikten sonra cari aylarda 60 günden fazla prim borcu yoksa, hastaneye gittiklerinde sağlık hizmeti provizyon alabilecek.

Milyonlarca kişiye müjdeli haber: Erken emekli olabileceksiniz!

EK ÜCRET YOK

Ayrıca, 23 Ocak tarihli Cumhurbaşkanı kararı kapsamında 30 Nisan'dan sonraki dönem için 60 günden fazla prim borcu olanlar ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler, sağlık hizmetlerinden ücret ödemeden yararlanmaya devam edebilecekler.

Bağ-Kur kapsamındaki sigortalıların yeniden yapılandırma başvuru sonuçları, e-devlet üzerinden, adreslerine bildirilen ödeme planlarından, bankalardan ve başvurmaları halinde sosyal güvenlik il müdürlükleri ve merkezlerinden öğrenilecek.

Milyonlarca kişiye müjdeli haber: Erken emekli olabileceksiniz!

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

Yapılandırılan borçların ödemesi kredi kartı ile yapılabilir. Borçlarının tamamını ödeyenler  hacizlerin tamamını kaldırıp teminatları geri alabilir.

Bağ-Kur'luya büyük fırsat: Kolay emeklilik doğdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön