26 / 04 / 2024

Erken emeklilik için müjdeli haber!

Erken emeklilik için müjdeli haber!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren erken emeklilikte müjdeli haber geldi. Prim borcunu yapılandırma, dondurma ve ihya imkanı pek çok kişinin erken emekli olmasını sağlayacak.



Milyonlarca vatandaşın erken emeklilik hayalleri gerçek oluyor. Prim borcunun yeniden yapılandırılması, dondurulması ve ihya ile birçok kişinin emekli olmasının önünü açacak. Üstelik isteyenlere uygun fiyatlı kredi sağlanacak.

A Haber'de yer alan habere göre; yeniden yapılandırma yasası, prim borcu olanlara veya daha önce dondurulan hizmet sürelerine önemli fırsatlar getirdi. Birçok insanın emekliliğinin yolunu açtı. İşte bu yasayla emekli olmanın formülleri:

YAPILANDIRMA NE GETİRİR?

30 Nisan tarihine kadar oluşan prim borçları ay sonuna kadar SGK'ya başvurulması durumunda yapılandırma gerçekleştirilecek. Faizler silinerek Yİ-ÜFE tutarı eklenecek. 1 Kasım tarihine kadar peşin ödeme yapanlardan, Yİ-ÜFE'nin de yüzde 90'ı alınmayacak. İsteyen 18 taksitte 36 ayda da ödeme yapabilecek.

Erken emeklilik için müjdeli haber!

YA BAŞVURULMAZSA?

30 Nisan tarihinden önceki prim borçları silinecek, bu sürelere ait hizmetler dondurulacak. Sonra istenirse ihya edilebilecek.

DONDURULMUŞ HİZMET SÜREM VAR. İHYA AVANTAJLI MI?

Bu süreler daha düşük ödemeyle ihya ediliyor.

Erken emeklilik için müjdeli haber!

EMEKLİLİK İŞLEMİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

Yapılandırma ya da ihya ile emekli olacak vatandaşlar, ödemeler tamamlandığında aylıklarına kavuşabilecek. Prim borcu olup, bu süreye ihtiyacı olmayanlar da dondurma işleminin yapılmasıyla aylık bağlatabilecek.

İSTEĞE BAĞLIYA DA VAR MI?

Nisan 2021 ve öncesine ait olup başvuru tarihi itibariyle ödeme imkanı ortadan kalkmayan primler yapılandırma kapsamında.

Erken emeklilik için müjdeli haber!

KISMİ SÜRELİ ÇALIŞANLARDA HANGİ İMKAN VAR?

Yarı zamanlı çalışanlar da son 12 ayda ödenmeyen primler için yeniden yapılandırma hakkından yararlanabilecek.

EMEKLİLİK KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANIR?

Birikmiş Bağ-Kur prim borcunu ödemesi ya da ihya etmesi halinde 4/A ya da 4/B'den yaşlılık aylığı bağlanabilecek kişiler yararlanır. Hizmet borçlanması ile yaşlılık aylığı bağlanabilecek kişilere de aynı imkan var.

Erken emeklilik için müjdeli haber!

NASIL ALINIYOR?

Sosyal güvenlik müdürlüklerine başvuru yapılıp, buradan alınacak 'Emekli olunabilir' yazısıyla Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank'a başvurabilecek.

ŞARTLARI NEDİR?

Aylık 1.55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kullanılabilecek.

Erken emeklilik şartları neler, kimler yararlanabilir?

Erken emekli olmak isteyenler dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön