16 / 04 / 2024

Bağ-Kur'luya büyük fırsat: Kolay emeklilik doğdu!

Bağ-Kur'luya büyük fırsat: Kolay emeklilik doğdu!

Bağ-Kur'lu vatandaşların kolay emekli olabilmesi için imkan oluştu. Vatandaşların kamuya olan borçlarını sonlandıracak olan yeni yapılandırma düzenlemesi, Bağ- Kur'lu vatandaşların yüzünü güldürdü.



Binlerce vatandaşın kamuya olan tüm borçlarını sonlandıracak yeni yapılandırma düzenlemesi, Bağ- Kur'lu vatandaşları sevindirdi. Primlerde yapılandırma, dondurma, ihya kolaylığı getirilirken, bu olanaklar bir çok vatandaşın da emekli olmasını sağlayacak.

PRİMLER YAPILANDIRILIYOR

Prim borcu olan binlerce Bağ-Kur'lu vatandaşın 31 Ağustos tarihine kadar başvuru yaparak yapılandırmadan faydalanabilecekler.

A Haber'de yer alan habere göre; gecikme cezaları ve faizler silinecek, bunun yerine Yİ-ÜFE tutarı eklenecek. İlk taksit ödeme süre zarfı içerisinde yani 31 Ekim tarinine kadar peşin ödeme yapan vatandaşlar Yİ-ÜFE tutarının da yüzde 90'ını ödemeyecek.

Borcunun tamamını kapatmak isteyen vatandaşlara taksitle ödeme kolaylığı sağlandı.Vatandaşlar borçlarını 18 taksitte 36 ayda kapatabilecek. Taksitle ödeme durumunda ana para ve enflasyon farkından oluşan borca belirlenen katsayılar eklenecek.

Bağ-Kur luya büyük fırsat: Kolay emeklilik doğdu!

BORÇLAR SİLİNİYOR

Bağ-Kur'lu esnaf ve çiftçilerden, 30 Nisan tarihine kadar  ödemeleri gereken prim borçlarını Ekim ayının sonuna kadar ödememeleri halinde veya yapılandırma yapmamaları halinde borçları silinerek, sigortalılıkları dondurulacak. Bu süreler emeklilik için geçerli değildir. 

Bağ-Kur luya büyük fırsat: Kolay emeklilik doğdu!

AVANTAJLI İHYA İMKANI

Bazı Bağ-Kur'lu vatandaşlarda görülen,  prim borçlarından dolayı daha önce sigortalılık süreleri durdurulanların kendileri veya hak sahipleri, 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasında SGK'ya ihya (prim canlandırma) başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

İhya edilecek primlerde  hangi tarihlerde borçluysanız  yine o tarihlerdeki tutarlar geçerli olacak ve yalnızca enflasyon farkı ile güncelleme yapılacak.

Bağ-Kur luya büyük fırsat: Kolay emeklilik doğdu!

YAPILANDIRANA FIRSAT ÇOK

● İlk taksit ödemeleri ve cari dönemde 60 günden fazla borçlarının olmaması gibi durumlarda kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek.

● Haklarında herhangi bir icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak.
● İlk taksiti ödeyen vatandaşlar 'borcu yoktur' yazısı alabilecek, sigorta primi teşvik uygulamasından faydalanabilecek.

● Borcunu yapılandıran vatandaşların primlerini düzenli ödemeleri durumunda 5 puanlık indirim yapılacak.

Bağ-Kur luya büyük fırsat: Kolay emeklilik doğdu!

MAAŞIN YOLU NASIL AÇILIYOR?

Borçlarını yapılandırarak veya primlerini ihya ederek emekli olacak vatandaşlar, ödemelerinin tamamlanması halinde aylık alabilecekler.

Prim borcu olanlar ve bu sebepten emekli olamayan vatandaşlar ile  bu sürelere ihtiyacı olmayanlar borç silinip hizmet süresi durdurulunca aylıktan faydalanabilecek.

Milyonlarca Bağ-Kur'lu vatandaşa kolay emeklilik fırsatı!

SGK, Bağkur ödeme şartı olmadan emekli olabilirsiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön