25 / 04 / 2024

SGK, Bağkur ödeme şartı olmadan emekli olabilirsiniz!

 SGK, Bağkur ödeme şartı olmadan emekli olabilirsiniz!

Çalışanların çoğu emekli olmanın hayalini kurarken, çalışmayanlar ise kendilerine tanınan haklar doğrultusunda emekli olabilmek için gerekli koşulları sağlamaya çalışıyorlar. Çalışmayan vatandaşlar sigorta pirimi yatırarak emekli olabilecekler...



Çalışmayan vatandaşlar kendilerine tanınan haklar doğrultusunda emekli olmaya çalışıyorlar. Özellikle ev kadınları olmak üzere, çalışmak istemeden emekli olabilmenin hayalini kuranlar isteğe bağlı sigortalılık hakkındanfaydalanabiliyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; isteğe bağlı sigorta için, bağkur kapsamında prim ödeyebilmeniz için; herhangi bir işte çalışmıyor olmanız, ziraat odası çiftçilik kaydı, vergi kaydı, şirket ortaklığı kaydı gibi şartların olmaması ve emekli olmamanız gerekiyor.

 SGK, Bağkur ödeme şartı olmadan emekli olabilirsiniz!

HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

İsteğe bağlı emeklilik yaptırmak isteyen kişilerin, nüfus cüzdanları ve nufus cüzdanı fotokopisi ile birlikte SGK il müdürlüklerine giderek başvuruda bulunmaları gerekiyor.

İlgili başvuru yapıldıktan sonra onay süreci başlıyor. Başvurusu onaylanan kişi  her ay sigorta primi ödeyerek ve prim gün sayısını tamamlayarak emeklilik koşullarından faydalanabilir.

 SGK, Bağkur ödeme şartı olmadan emekli olabilirsiniz!

İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILAR NE KADAR PRİM ÖDER

İsteğe bağlı sigorta primi, prime esas kazancın üst sınırı ile alt sınırı arasında, sigortalı tarafından belirlenen prime esas aylık kazancın yüzde 32'sidir. Bunun yüzde 12'si genel sağlık sigortası, yüzde 20'si maluliyet, yaşlılık ve ölüm sigortası primleridir.

 SGK, Bağkur ödeme şartı olmadan emekli olabilirsiniz!

 

İSTEĞE BAĞLI EMEKLİLİK BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR?

 İsteğe bağlı emeklilik başvurusu yapabilecek kişiler;

  • Ev hanımları
  • Ayda 30 gün çalışmayan, aylık eksik prim miktarını kendi ödemek isteyen kişiler.
  • TC vatandaşı olup her hangi bir işte çalışmayan, emekli olmak isteyen kişiler.
  • 18 yaşını doldurmuş ve kendi prim ödemelerini yapmak isteyen kişiler.

 SGK, Bağkur ödeme şartı olmadan emekli olabilirsiniz!

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA NASIL SONA ERER

İsteğe bağlı sigorta; Emekli maaşı talep edenlerin emeklilik hakkı kazanmak şartıyla talep ettikleri tarihten itibaren, isteğe bağlı sigortasını sonlandırmak isteyenlerin, primin son ödendiği günü takip eden günden itibaren, sigortalının vefat ettiği tarihten itibaren sona erer.

Ev hanımları müjde! Emeklilik şansı ayağınıza geldi!

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön