29 / 03 / 2024

Milyonlarca Bağ-Kur'lu vatandaşa kolay emeklilik fırsatı!

Milyonlarca Bağ-Kur'lu vatandaşa kolay emeklilik fırsatı!

Yapılandırma yasasından milyonları ilgilendiren müjde verildi. Bu kapsamda Bağ-Kur'lu daha az ödeme yaparak ihyalarını yaparak emekli olma fırsatından yararlanacak.



Yapılandırma yasası kapsamında Bağ-Kur'lu vatandaşlara müjde verildi. Milyonlarca kişi prim borcunu daha az ödeyip emekli olabilecekler. Üstelik 5 puanlık da indirim uygulacak. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, detayları Yeni Asır'daki köşesinde yazdı.

Milyonlarca Bağ-Kur lu vatandaşa kolay emeklilik fırsatı!

TBMM'den geçip yasa olarak kabul edilen yapılandırmayla birçok kişi borcundan kurtulabilecek. Milyonlarca vatandaşın devlete olan vergi ceza ve prim borçları silinebilecek.

Ana para üzerinde yer alan ceza ve faizler silinecek küçük bir enflasyon farkı kapsamında çıkartılacak. Peşin ödeyenler bu farkın yüzde 90'ını ödeyebilecek. Taksitler ise 18 ay ile 36 ay arasında değişecek. 

Yapılandırma yalnızca borcu olanları değil Bağ-Kur'luları da mutlu etti. Prim borcu olan ya da geçmişte sigorta süresini donduranlar, önemli imkanlara sahip oldu. 

Milyonlarca Bağ-Kur lu vatandaşa kolay emeklilik fırsatı!

PRİM BORCU SİLİNECEK

30 Nisan tarihinden sonra prim borcu olan Bağ-Kur'lu vatandaşların borçları düzenleme kapsamında yapılandırılacak. Belirtilen tarihin dördüncü ayın sonuna kadar ödememeleri veya yapılandırmamaları durumunda 30 Nisan tarihinden önce prim borcu olan hizmetler durulacak ve prim borçları kapatılacak.

Bu süre içerisinde sigortalılık süresi olmayacak ve kurum alacaklarından olmayacak. Ardından talep edilmesi durumunda bu süre geçerli olabilecek.

Borcu yapılandırma kapsamında kapatan kişiler, ilk taksiti ödemeleri ve cari dönemde 60 günden fazla borçlarının olmaması şartı ile kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek.

Bu kişilerle ilgili icra takibi ve haciz işlemleri uygulanamayacak. İlk taksiti ödeyenler 'borcu yoktur' yazısı alabilecek.

Milyonlarca Bağ-Kur lu vatandaşa kolay emeklilik fırsatı!

AYLIĞA KAVUŞABİLİYOR

Emekli olmak için borcunu yapılandıran veya primlerini ihya edenler, ödemelerin tamamlanmasından sonra aylıklarını alabiliyor.

Emekliler için 5 aylık zam belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön