23 / 04 / 2024

Emekliler için 5 aylık zam belli oldu!

Emekliler için 5 aylık zam belli oldu!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık zam oranı belli oldu. Buna göre, esnaf emeklisinin en az 2 bin 175, 2000’den önce emekli olan SSK’lının da 2 bin 574 lira aylık alması bekleniyor.



Emeklilere müjde geldi. Temmuz ayı zam ve ikramiye ayı olacak. Takvim'de yer alan habere göre; 5 Temmuz tarihinde zam oranlarını öğrenerek ay içerisinde yeni maaşları hesaplara yatacak emeklilere, bin 100 lira oranında Kurban Bayramı ikramiyesi alabilecek.

Emekliler için 5 aylık zam belli oldu!

Temmuz ayında emeklilere yılın ilk 6 ayının enflasyon oranına göre zam yapılacağı düşünülüyor. 5 ay için oranlar açıklandı. Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 6.39 oldu. Merkez Bankası'nın ekonomistler tarafından yapılan Mayıs ayı beklenti sonuçlara göre ilk 6 ay TÜFE oranının yüzde 7.66 olması bekleniyor.

Emekliler için 5 aylık zam belli oldu!

NASIL DEĞİŞECEK?

Enflasyon oranlarına ve tahminlere göre maaşlar hesaplandı.  5 aylık enflasyon oranları değerlendirildiğinde ek ödemede eklendiğinde en düşük maaş Bağ-Kur esnaf emeklilerinde 2 bin 44 lira olurken 2 bin 175 liraya, tarım emeklilerinde bin 662 liradan bin 768 liraya ulaşacak. 

Emekliler için 5 aylık zam belli oldu!

2000 yılından önce emekli olanların maaşları 2 bin 574 lira olacak. Yüzde 7.66'lık tahmin oranına göre ise en düşük emekli aylığı esnaf için 2 bin 201, Bağ-Kur'dan emekli olanlar için bin 789 olacak. 2000 yılından önce emekli olan SSK emeklileri için ise 2 bin 605 liraya ulaşacak.

Dikkat! Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön