29 / 03 / 2024

Dikkat! Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?

Dikkat! Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?

Milyonlarca memur ve emeklinin büyük bir merakla beklediği Mayıs enflasyon rakamları sonuçlandı. Memur ve emekliler. memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük memur maaşları ne kadar olacak? sorularının cevabını merak ediyor...



Mayıs ayına yönelik enflayon rakamları açıklandı Açıklanan veriler karşısında mayıs ayında yüzde 16,59 ile beklentilerin altında gelen yıllık enflasyonun 7 aylık bir artışın ardından ilk kez düştüğünü belirten ekonomistler, önümüzdeki dönemde maliyet yönlü baskıların boyutunun önemli olduğunu söyledi.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyatları ilk beş ayda yüzde 6.39 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 14.13 artış gösterdi. 

Dikkat! Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?

EMEKLİ VE MEMUR NE KADAR FARK ALACAK?

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem memur ve emeklinin alacağı fark ile ilgili bilgi verdi.  Erdem, 5 aylık enfasyon verisinin belli olduğunu belirterek, "Temmuz ayında verilecek zam için 1 aylık veri kalmış oldu. 5 aylık enfasyon 6,39 çıkmış oldu. Aslında Haziran enflasyonu 0 bile çıksa 6,39 cepte diyebiliriz. 6 aylık tahminden bir rakam var 7,66 bu da Merkez Bankası'nın beklenti anketinden çıkarttığımız bir rakam. 6 aylık enflasyon yüzde 7,66 olacağı o beklenti anketinden çıkmıştı. Belirleyici olan Haziran ayında ortaya çıkacak enflasyon onu da Temmuz 3'ünde öğreneceğiz." dedi.

 Dikkat! Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ YÜZDE KAÇ ZAM ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklisi 6 aylık enflasyon kadar memur ve memur emeklisinin ise yüzde 3'lük bir toplu sözleşme zammı onun üzerine oluşacak enflasyonun da onlara fark olarak ödeneceğini belirten Takvim gazetesi yazarı Erdem, "Ağustos ayında da memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşme başlayacak 2022 ve 2023 zamları belli olacak." dedi.

 Dikkat! Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?

5 AYLIK ENFLASYONA GÖRE EN DÜŞÜK EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI LİSTESİ

5 aylık enlflasyon verilerine göre en düşük memur maaşı: 4.248,17 lira.

5 aylık enlflasyon verilerine göre en düşük memur emeklisi maaşı: 3.213,68 lira.

5 aylık enlflasyon verilerine göre en düşük esnaf emeklisi maaşı: 2.175,06 lira.

5 aylık enlflasyon verilerine göre en düşük SSK emeklisi maaşı (200 öncesi): 2.574,40 lira.

 Dikkat! Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?

6 AYLIK TAHMİNİ ENFLASYONA GÖRE EN DÜŞÜK EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI LİSTESİ

6 aylık tahmini enlflasyon verilerine göre en düşük memur maaşı: 4.298,87 lira,

6 aylık tahmini enlflasyon verilerine göre en düşük memur emeklisi maaşı: 3.252,04 lira.

6 aylık tahmini enlflasyon verilerine göre en düşük esnaf emeklisi maaşı: 2.201,03 lira.

6 aylık tahmini enlflasyon verilerine göre en düşük SSK emeklisi maaşı (200 öncesi): 2.605,12 lira.

Emeklilere müjde! Temmuz zammı netleşti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön