25 / 04 / 2024

Bağ-Kur'luya emeklilik müjdesi! Tarih belli oldu!

Bağ-Kur'luya emeklilik müjdesi! Tarih belli oldu!

Bağ-Kur'lu vatandaşlara emekli olma fırsatı doğdu. Prim borç yapılandırmasında son iki haftaya girerken 30 Eylül tarihine kadar başvuru yapanlar borçlarından kurtulma imkanına sahip olacak. Söz konusu yapılandırma Bağ-Kur'a emekli olma fırsatı sunuyor.



Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kamu borç yapılandırma süresinin bitmesine sayılı günler kaldı.Vatandaşların kamu borçlarına son verecek yeniden yapılanma düzenlemesinden yararlanmak için başvuru döneminde son 2 hafta girildi.

A Haber'de yer alan habere göre; 30 Eylül tarihine kadar başvuru imkanı tanınan yapılandırma, pek çok Bağ- Kur'lı vatandaşa da emeklilik fırsatı veriyor.

Bağ-Kur luya emeklilik müjdesi! Tarih belli oldu!

ÖDEME 30 KASIM'DA

Bağ-Kur üyeleri bu ayın sonuna kadar başvuruda bulunarak prim borçlarını yeniden yapılandırabilecekler. Bu borçların gecikme cezaları ve faizleri silinecek, bunun yerine Yİ-ÜFE üzerinden hesaplama yapılacak.

İlk taksit ödeme döneminde yani 30 Kasım'a kadar nakit ödeme yapanlar, Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ını ödemeyecek. Hesaplanan tutarın tamamının ilk 2 taksit ödeme süresi içinde ödenmesi durumunda Yİ-ÜFE tutarında yüzde 50 indirim yapılacaktır.

Dileyen 18 taksitle 36 ayda borcunu kapatabilecek. Prim borcunu kapatarak emeklilik şartını tamamlayanlar, ödemeyi yapar yapmaz başvurarak maaş alabilecekler. Prim borcunu ödemeyen veya yeniden yapılandırmayanların prim borcu silinecek ve sigortaları dondurulacak.

Bu süreler emekliliğe uygulanmaz. Prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'lular da bu fırsattan yararlanarak hedeflerine ulaşabilecekler. Emeklilik için borçlu olunan sürelere ihtiyaç yoksa bu fırsat değerlendirilebilir.

.

En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca kişiye müjdeli haber: Erken emekli olabileceksiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön