24 / 04 / 2024

Borcu olana müjdeli haber! Elektrik, doğal gaz, su ve telefon faturasını devlet ödeyecek

Borcu olana müjdeli haber! Elektrik, doğal gaz, su ve telefon faturasını devlet ödeyecek

Milyonlarca borçlu kişiye güzel haber geldi. Temel ihtiyaçlar ile ilgili ödemelerini yapamayan kişiler için hükümet harekete geçti. Borcu sebebi ile hacizlik olan kişilere devlet yardım edecek. İşte detaylar…



Hükümet, dar gelirlinin icra ve haciz sorununu çözüme kavuşturabilmek için yeni bir paket hazırladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konu ile alakalı olarak, "Dar gelirlinin icralık borçları tasfiye edilecek, dar gelirliyi destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Uzun süredir üzerinde çalışılan dar gelirli kişilere yönelik olan destek paketinde sonlara gelindi. Kabinede de değerlendirilen icra ve haciz sorunlarını giderecek olan paketin ise ayrıntıları belli oldu.

6 milyon kişiye yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar TL tutarındaki icralık borcu tasfiye edilecek. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanmış olan borçları devlet üstlenecek.

5 milyona yakın ailenin 2 bin TL’ye kadar olan borçları icradan düşecek. Bir milyona yakın vatandaşın ise varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 TL değerindeki icra takibinde bulunan borcunu da devlet üstlenecek.

YASAL BİR DÜZENLEME YAPILACAK 

CNN Türk’te Gülşen Coşkun paket ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda, "Özel olarak Meclis'in açılması aynı zamanda yasal düzenlemenin geçmesi gerekiyor. Tam tarih olarak bir tarih yok fakat yasal bir düzenleme gerçekleşecek. Yaklaşık 6 milyon kişinin icralık borcu tasfiye edilecek. 30 milyar liralık bir borç rakamından söz ediyoruz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön