16 / 04 / 2024

Vatandaşlardan TOKİ taksitlerine iki aylık ilave talebi!

Vatandaşlardan TOKİ taksitlerine iki aylık ilave talebi!

TOKİ, koronavirüs sebebiyle ertelenen iki taksidi 6 aya yaydı. 2 bin 900 TL taksit ödeyecek bir kişinin 6 ay boyunca ödemesi gereken tutar 4 bin TL oldu. Vatandaş taksitlere iki ay eklenmesi talebinde bulundu. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kovid-19 sebebiyle 2 ay ertelediği konut taksitlerini Temmuz ayı ile birlikte 6 aylık taksit tutarına yaydı. Böylece 2 bin 900 TL civarında konut taksiti ödemesi gereken bir vatandaş, 6 ay boyunca 4 bin TL civarında taksit ödeyecek. Aydınlık'ta yer alan habere göre; vatandaşlar, ertelenen iki aylık tutarın bütün aylara yayılması veya ilave iki aylık taksit dönemi oluşturulmasını istedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koronavirüs önlemleri kapsamında  TOKİ  ve Emlak Konut GYO'dan konut alan vatandaşların bu süreçte mağdur olmamaları amacıyla Nisan ve Mayıs ayı konut taksitlerini ertelediklerini açıklamış, bu haberle vatandaşlar bir nebze de olsa rahatlamıştı. 

Haziran ayı ile birlikte vatandaşlar tekrar taksitlerini ödemeye başladı. Fakat Temmuz ayı taksit döneminin gelmesiyle beraber vatandaşlar büyük bir şok yaşadı. Taksitlerini ödemeye giden birçok vatandaş, ertelenen iki ayın toplam ücretinin Temmuz ayı ile birlikte toplam 6 aylık taksitlere ilave edildiğini öğrendi. Böyle olunca 2 bin 900 TL civarında taksit ödeyecek bir vatandaş 6 ay boyunca ayda yaklaşık 4 bin TL civarında bir ücret ödeyecek. 

KONU MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

Konuyla ilişkin açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, “Taksitler, vatandaşa iki katı ödeme şeklinde geri döndü. Aileler, bu uygulamadan vazgeçilmesini istiyor. Konuyu meclis gündemine de taşıyarak mağdur vatandaşlarımızın talebini dile getireceğiz. Vatandaş için atılan hiçbir adım bir lütuf değildir” diye konuştu.

VATANDAŞ SON GÜN ÖĞRENDİ

Vatandaşlara bu durum ise taksit ödeme zamanının son gününde gelen mesajla açıklandı. Durumu son anda öğrenen vatandaşlar yaşadıkları mağduriyete karşı sosyal medyadan tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise CİMER'e başvuru yaptı. 

TOKİ başvuru ücretleri iadesi ne zaman yapılacak?


Geri Dön