26 / 04 / 2024

Vedat Arslan: KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli!

Vedat Arslan: KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli!

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek konutta KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Vedat Arslan'ın o açıklamaları...



Tüketicilerin ve sektör temsilcilerinin merakla beklediği KDV indirimi 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle resmen yürürlüğe giriyor.

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren KDV indirimi ile önemli değerlendirmeler yapan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, söz konusu dezavantaja sebep olabileceğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada, söz konusu kararın çok doğru ve yerinde olduğunu fakat orta segment projelerdeki yüzde 1 olan KDV oranları da yüzde 8’e yükseltildiğinde maliyet ve KDV artışı olduğunu söyleyen Vedat Arslan, orta gelir grubunun ev almasının zorlaştığını kaydetti.

Vedat Arslan: KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli!

KDV indirimi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu düzenlemenin bugünden sonra ruhsatı alınan projeler için geçerli olacağını söyleyen Arslan söz konusu KDV’ye yansıma anlamındaki etkisinin en erken 2-2,5 yıl sonra anlaşılabileceğini dile getirerek, ticari ünitelerde de bir KDV indirimi beklediklerini dile getirdi.

Vedat Arslan: KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli!

Zamanlama nedeniyle rekabet dezavantajı doğabilir

Söz konusu KDV düzenlemesinin 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren ruhsatı alınacak, inşaatı başlayacak projeler için geçerli olduğuna değinen Vedat Arslan, bunun yüzde 1 KDV’li ürünün de yüzde 1 KDV ile satmayı sürdürmesine benzediğini dile getirerek  “Bu noktada da aslında ‘kazanılmış hakkın alıcı lehine değerlendirilmesi’ diye bir kavramı ortaya koyarak henüz teslimi yapılmamış- faturası kesilmemiş projelerde de bu yönde bir düzenleme yapılması gerekmektedir” dedi. 

Konutta KDV indirimi kimlere avantaj sağlayacak? İşte ayrıntılar! 

Konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı?

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?


Geri Dön