20 / 04 / 2024

Vedat Aşçı kimdir?

Vedat Aşçı kimdir?

Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul’ün kurucusu ve patronu olan Vedat Aşçı kimdir? Vedat Aşçı hangi projeleri hayata geçirdi? İşte Vedat Aşçı'nın hayatı ve yatırımları bu haberde...



Vedat Aşçı kimdir?

Vedat Aşçı, 1960 Samsun doğumlu. Eğitimini Almanya’da devam ettirmek üzere 1978 yılında Almanya’ya giden Vedat Aşçı, bugün Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul’ün kurucusu ve patronu.


70’li yılların sonunda 80’lerin başında Almanya’nın ekonomisinin güçlendiği, ülkenin genç beyinlere, yeni iş imkanlarına açık olduğu zamanlarda, bir yandan eğitim alırken, bir yandan da Türkiye ve Almanya başta olmak üzere globalleşen iş fırsatlarını görerek ticaret ile uğraşmaya başlayan Vedat Aşçı, 1980 yılında Almanya kurduğu Ascı GmbH şirketi ile dünyanın birçok ülkesindeki tekstil ve hazır giyim sektörüne sanayi tipi konfeksiyon makineleri pazarladı.


1983 yılında da Türkiye’deki ilk şirketi ASTAŞ’ı kurdu. 


Vedat Aşcı, gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine ise 2004 yılında başladı. 


Kempinski Residences Astoria ve Astoria Alışveriş Merkezi ile başlayan gayrimenkul yatırımlarını 2008 yılında Bellevue Residences Managed by Kempinski’yi hizmete açarak devam ettirdi. 


Uluslararası gayrimenkul trendlerinin Türkiye’deki öncüsü olan Astaş,  2010 yılında yatırım kararı aldığı Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski projesini 2012 Aralık ayında hizmete açtı. 


Vedat Aşcı, 30 yıldır birçok eğitim kurum ve kuruluşlarına destek veriyor. Vedat Aşcı, Astaş Holding olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Hacı Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'nin yapımını da üstlenmiştir.


Temeli 2012 yılının Haziran ayında atılan ve 5000 öğrenci kapasitesine sahip olacak fakülte, bölgedeki ilk Turizm Fakültesi olma özelliği de taşıyor. 



Vedat Aşçı Maçka Residence'taki penthouse daireyi kendine ayırdı!
Vedat Aşçı: Kuruçeşme’de geceliği 50 bin Euro’ya otel yapacağım
Vedat Aşçı, Sultanahmet'te arazi arıyor!


Geri Dön