25 / 04 / 2024

Veraset ilamı 2015!

Veraset ilamı 2015!

Veraset ilamı, bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden miras kalması ile mirasın kaldığı kişilerin kimler olduğunu gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, veraset ilamı 2015 yılında nasıl alınır?



Veraset ilamı 2015!

Veraset ilamı, bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden miras kalması ile mirasın kaldığı kişilerin kimler olduğunu gösteren belgeye deniyor.


Veraset ilamı kimlerin, ne oranda mirasçı olduklarını da gösteriyor. Miras bırakan öldüğünde, mirasçıları mahkemeye başvurarak veya notere müracaat ederek kendilerine veraset ilamı verilmesini talep edebiliyorlar.


Veraset ilamı için veraset ilamı talep dilekçesi ve aile nüfus kaydı isteniyor. Veraset ilamı dilekçesi aşağıda yer alıyor;


Veraset ilamı 2015 dilekçesi...


... SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

Davacı  :   (Veraset edenin babası, annesi, eşi veya kardeşi açabilir) Adres

Davalı  :    Hasımsız

Dava    :    Veraset

Olaylar :


..............................ili, ............................ İlçesi, ...............hane, ..............cilt, ..............sahife  nüfusuna kayıtlı (oğlum/eşim/kardeşim) .............................................. ......./........./.......... tarihinde askerlik vazifesini ifa ederken vefat etmiştir. Geride kanuni mirasçı olarak ..................................................................(babası/ annesi/ eşi/ çocukları) ................................... bırakmıştır.



Veraset ilamının düzenlenip, tarafımıza verilmesi için işbu davanın açılması zarureti doğmuştur. 



Hukuki, sebepler:M.K. ve ilgili mevzuat

Deliller: Nüfus kayıtları ve tanık beyanları

Talep:Belirttiğim nedenlerden dolayı bir suret veraset ilamının düzenlenip tarafıma verilmesini saygıyla arz ederim. 



...../......../20...


(Davacı)

(baba,anne,eş,kardeş)


Veraset ilamı almak şart mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön