25 / 04 / 2024

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlayacak!

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlayacak!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. 2015 yılı ikinci taksitler için veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlayacak..



Veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlayacak!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor.


Veraset ve intikal vergisini veraset yoluyla ya da ivazsız bir suretle mal intikal eden gerçek ve tüzel kişiler ödüyor. Vergi ödemeleri için öncelikle beyanname veriliyor.


Veraset ve intikal vergisi beyannamesi..

Veraset yoluyla meydana gelen intikallere ilişkin veraset ve intikal vergisi beyannamesi; Ölüm Türkiye’de meydana gelmiş ise ölüm tarihinden itibaren dört ay içinde,


Ölüm Türkiye’de meydana gelmiş ve mükellefler yabancı bir memlekette bulunuyorsa ölüm tarihini takip eden altı ay içinde veriliyor.


Veraset ve intikal vergisi ödeme..

Miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi 3 sene boyunca ödeniyor. Senede ise iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 


Verginin ilk taksiti Mayıs ayında ödeniyor. Miras vergisi 2. taksit dönemi ise Kasım ayı olup ödemelerin bu ay içerisinde yapılması gerekiyor. Buna göre, veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlayacak.


İntifa hakkı için veraset vergisi ödenir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön