28 / 03 / 2024

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Vergi dairelerinin hafta sonu açık olacağın duyurulmasının ardından vergi borçlarını ödemek ve yapılandırma işlemini son güne bırakanlar vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.



Vergi borcu ödemesi ve yapılandırması için son tarih 1 Mart olduğu için vergi dairelerinin hafta sonu açık olduğu duyurulmuştu. Hürriyet'te yer alan habere göre; ödemelerini yetiştiremeyen veya son güne bırakan vatandaşlar vergi daireleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Borcunu ödeyebilmek için sabah erken saatlerinde vergi dairesine geldiğini anlatan Muhtesım Beyaz, “Dün yetiştiremedim ve çok kalabalık vardı. Numaralar önceden veriliyormuş, ben geldim ödeyemeden tekrar gitmek zorunda kaldım. Vergi dairesinden de hafta sonu açık olacağını söylediler. Sabah erkenden geldim. Borcumu yapılandırmaya sokmuştum. Yolda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Burada da kalabalık var ve mesafeli yaklaşmaya çalışıyorum. İnsanlar biraz daha sosyal mesafeye uyarsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kadar kalabalık olması normal ben dahil insanlar işlerini son güne bırakıyor” ifadelerini kullandı.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

'BU KADAR KALABALIK OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM'

İnternet bankacılığından ödeme yapamadıkları için sabahın erken saatlerinde geldiğinden bahseden Adem Er ise, "Hafta sonu açık olduğunu haberlerde gördüm ve ben de gelip ödemek istedim. Fakat bu kadar kalabalık olacağını tahmin edemedim” dedi.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Dün borcunu ödemek için geldiğini ancak yetiştiremediğini anlatan Can Şimşek, “Vergi borcu ve trafik cezamı ödemeye geldim. Aslında dün geldim ve hafta sonu açık olacağını söylediler. Dün geldim vergi dairesine yetiştiremedim ve bu kalabalığın bir buçuk katı daha fazla bir kalabalık vardı. Şu anda da her dakika kuyruk ekleniyor. Belki işim öğlen saatlerinde biter" diye konuştu.

Vergi daireleri hafta sonu açık olacak!


Geri Dön