29 / 03 / 2024

Vergi sadeleştirmesi sektörü umutlandırdı!

Vergi sadeleştirmesi sektörü umutlandırdı!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan vergi mevzuatının sadeleştirilmesi çalışmalarını değerlendirdi. Demir, KDV'nin yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan vergi mevzuatının sadeleştirilmesi çalışmalarını değerlendirdi.


Demir, Bakan Şimşek'in duyurusunu yaptığı düzenlemenin önümüzdeki ay hayata geçeceği vurgusunu hatırlatarak, "Uygulamanın inşaat sektörüne olumlu yansıması olacağına inanıyoruz'' dedi. İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu belirten Hamit Demir, "Ekonomik reformları yapmak ve ülkeyi yeniden şaha kaldırmak için hükümetimizin oldukça kararlı olduğunu da görüyorum. Vergilerle ilgili yapılacak uygulamadan önce, sektör temsilcileriyle bir araya gelinip sektörün sorunlarının dinlenmesiyle böyle bir çalışmanın hayata geçirilecek olması, sektörümüzün gelişimi açısından büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı. 


Türkiye'de çok sayıda kavramın birbirine karıştığını ve vergi mükelleflerinin anlamakta zorluk çektiği çok sayıda kavram bulunduğunu söyleyen Demir, önemli olanın sektörün ihtiyaç ve sorunlarının görülüp buna göre yol çizilmesi olduğunu vurguladı. Demir, özellikle arsa maliyetlerinden oluşan verginin inşaatçının sırtında bir yük olduğunu, yeni düzenleme ile birlikte özellikle arsa maliyetlerinden kaynaklanan artışlarda vergilendirmenin inşaatı koruyan bir noktaya taşınmasını arzu ettiklerinin altını çizdi. Demir, "İnşaat sektörünün önünü açacak ve satışları artıracak bir diğer önemli noktada KDV'de yapılacak yeni bir düzenlemedir. KDV oranlarının yeniden gözden geçirilmesi ve sektörün önünü açan bir noktaya çekilmesi tüm sektör temsilcilerinin beklentisidir. İnşaat sektöründe yaşanacak bir sıçrama hiç şüphesiz ki ülke ekonomisinin de sıçraması demektir" ifadelerini kullandı. 



Diriliş Postası


Haber Akit Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesinde konuşan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Alt gelir grubuna konut satamıyoruz. Yerel yönetimler bize ucuz konut yapabileceğimiz araziler tahsis etmeli' dedi. 


Moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprakın yaptığı, İnşaat Platformu ve Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi' ilginç bir çıkışa sahne oldu. 


BİREYSEL YAPIYA İZİN VERİLMESİN 

Zirvede konuşan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, kentsel dönüşüm ve şehirleşmenin gerçekleştirilmesi için altyapısız seçim gecekondularının kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, "Alt gelir grubuna konut satamıyoruz. Yerel yönetimler bize ucuz konut yapabileceğimiz araziler tahsis etmeli. Ada bazında kentsel dönüşümler olmalı. Her daireye iki otopark alanı yer almak Bireysel yapılara izm verilmemeli. Hükümetin yerel yönetimlere desteği önemli. Akıllı telefonla yöneteceğiniz evler yapıyoruz. Eski çarpık yapılaşmaların kentsel dönüşümle yenilenmesi lazım" dedi. Zirvede, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Başkanı Hamdi Doğan ise, kentleşme olgusunun kaçınılmaz olduğunu belirtti ve "Kentsel dönüşümde ekoloji ve ekonomide denge sağlamalısınız" diye konuştu. 


Akit



Geri Dön