26 / 04 / 2024

Vergi yapılandırma ödemeleri için yarın son gün!

Vergi yapılandırma ödemeleri için yarın son gün!

Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri için tanınan süre 1 Ekim Pazartesi günü sona eriyor. 



Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri için verilen süre 1 Ekim Pazartesi günü sona erecek. Vergi yapılandırma ödemeleri için yarın son gün. 

Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor.

Ödemeler, interaktif vergi dairesi uygulamasından, başkanlığın resmi internet sayfası "www.gib.gov.tr"de yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" bölümünden 02.00-22.00'de anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarıyla, anlaşmalı banka şubelerinden, PTT işyerlerinden ve vergi dairelerinden gerçekleştirilebiliyor.

31 Mart ve öncesi döneme ait vergi, resim ve harç borçları kanun kapsamında yapılandırılmaya alındı.  Vatandaşlar bağlı oldukları belediyeye olan emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarını için başvuruda bulunarak borçları taksitlendirdiler. 

Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar, borç aslını ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranları esas alınarak hesaplanan tutarı ödedikleri takdirde, gecikme faizini, zammını ve vergi cezalarını ödemeyecekler. 


Geri Dön