18 / 04 / 2024

Vergi yapılandırma başvuruları için son gün yarın!

Vergi yapılandırma başvuruları için son gün yarın!

6552 sayılı Torba Yasa ile bazı vergi borcu ve alacaklar yapılandırılabiliyor. Yapılandırılacak vergi borçları kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi bulunan vergi yapılandırma başvuruları için son gün yarın...



Vergi yapılandırma başvuruları için son gün yarın!

6552 sayılı Torba Yasa ile bazı vergi borcu ve alacaklar yapılandırılabiliyor. Yapılandırılacak vergi borçları kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi de bulunuyor.


Kanun kapsamında, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendirilebiliyor.


Aftan yararlanmak isteyen ve hala yapılandırma için müracaatlarını yapmayan mükelleflerin son 1 günü bulunuyor. 31 Aralık 2014 tarihinde başvurular son bulacak ve yapılandırılan borçların ödemeleri ise 2 Şubat'ta başlayacak.


Taksitler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeniyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor. 


Yapılandırma sürecinde mükellefin bu hakkını kaybetmemesi adına bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor.


Öncelikle yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için başvuru süresinin kaçırılmaması gerekli. Başvurunun ardından başlayan ödeme sürecinde ise, bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 



2015 yılında vergi affı olacak mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön