29 / 03 / 2024

Vergi yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Vergi yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanan 6552 sayılı Torba Yasa ile, vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırma başvuruları 31 Aralık'ta son buluyor. Vergi yapılandırma başvuruları için son 5 gün bulunuyor..



Vergi yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanan 6552 sayılı Torba Yasa ile, vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında taşınmaz mallar için ödenen emlak ve çevre temizlik vergileri de bulunuyor.


Borçlarını yapılandırmak isteyen vergi mükelleflerinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar ilgili merciye müracaat etmeleri gerekiyor. Aksi halde, yapılandırma başvuru süresinin kaçırılması durumunda, yapılandırma hakkı da kaybediliyor. 


Kanun ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabiliyor.


Yasa ile yapılandırmaya konu alacaklarla ilgili olarak açılmış olan davalardan vazgeçilmesi ve bu alacaklarla ilgili olarak daha sonra dava açılmaması, bu kararlar ile hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması halinde bunların talep edilememesi ve yapılandırma sonrası oluşan dönem borçlarının da aksatılmadan ödenmesi şartlarında yapılandırmadan faydalanılabilecektir.


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını düzenleyen 6111 sayılı Kanundan yararlanma hakkı devam eden alacaklar için bu yapılandırma uygulanmayacaktır. Yapılandırılan borcun taksit ödemeleri ise 2 Şubatta başlayacak.


Emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön