29 / 03 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Torba Yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları yapılandırılabiliyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 5 gün bulunuyor...



Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

6552 sayılı Torba Yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendirilebiliyor.


Yasada belitilen alacaklarla ilgili olarak açılmış olan davalardan vazgeçilmesi ve bu alacaklarla ilgili olarak daha sonra dava açılmaması, bu kararlar ile hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması halinde bunların talep edilememesi ve yapılandırma sonrası oluşan dönem borçlarının da aksatılmadan ödenmesi şartlarında yapılandırmadan faydalanılabiliyor.


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını düzenleyen 6111 sayılı Kanundan yararlanma hakkı devam eden alacaklar için bu yapılandırma uygulanmıyor.


Yukarıda da görüldüğü üzere, taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi mükellefleri de vergi borcunu af kapsamında taksitlendirebiliyor.


Vergi yapılandırmaları için 31 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma için son 5 gün bulunuyor.


Yapılandırılan borçların ödemelerinde bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. Taksit ödemeleri ise 2 Şubatta başlıyor.



2015 yılında vergi affı olacak mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön