19 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

2014 Eylül ayında emlak vergisi borçları ve gecikme faizlerinin de dahil edildiği Torba Yasa yürürlüğe girdi. Başvurular, 31 Aralık'ta bitecek. Buna göre, emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün...



Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken emlak vergisinin zamanında ödenmemesi durumunda gecikme faizi uygulanıyor. 2014 Eylül ayında emlak vergisi borçları ve gecikme faizlerinin de dahil edildiği Torba Yasa yürürlüğe girdi.


Yasa, bazı vergi ve alacakların yapılandırılmasını öngörüyor.Torba yasa ile, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendirilebiliyor.


Yapılandırmadan faydalanmak isteyen mükelleflerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün bulunuyor.


Ödeme sürecinde, bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Taksitler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeniyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor. Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


2015 yılında vergi affı olacak mı?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön