25 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları için son 2 gün!

Çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları için son 2 gün!

Vergi borcunu zamanında ödemeyen ve gecikme faizi biriken mükellefler borçlarını, 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları için son 2 gün bulunuyor...



Çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları için son 2 gün!

Çevre temizlik vergisi; mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Meskenlerde su faturasına yansıtılan verginin işyeri ve diğer binalar için belediyeye ödenmesi gerekiyor.


Vergi borcunu zamanında ödemeyen ve gecikme faizi biriken mükellefler borçlarını, 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor.


Yasa ile, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendirilebiliyor.


Yapılandırılan vergilerin ödeme sürecinde, bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. Ayrıca bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yine yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksit halinde yapılıyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor. 


Aftan yararlanarak borçlarını taksitlendirmek isteyen mükelleflerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları için son 2 gün bulunuyor.


2015 yılında vergi affı olacak mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön