26 / 04 / 2024

Vergi yapılandırma başvuruları için son 2 gün!

Vergi yapılandırma başvuruları için son 2 gün!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. Vergi yapılandırma başvuruları için son 2 gün bulunuyor...



Vergi yapılandırma başvuruları için son 2 gün!

Devlete vergi borcu bulunan mükellefler, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile borçlarını taksitlendirebiliyor.


Aftan yararlanmak isteyen mükelleflerin ilgili birime, başvuru süresi içerisinde müracaat etmeleri gerekiyor. Bilindiği üzere 30 Kasım'da son bulacak başvurular bu tarihte alınan karar ile 1 aylık süre ile uzatılmıştı.


Yapılan erteleme ile vergi yapılandırma başvuruları 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek. Buna göre, vergi yapılandırma başvuruları için son 2 gün bulunuyor.


Yapılandırılabilen vergi borçları arasında emlak ve çevre temizlik vergileri de bulunuyor. Kanun kapsamında, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendirilebiliyor.


Yapılandırılan vergilerin ödeme sürecinde, bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. Taksitler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeniyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor. 


2015 yılında vergi affı olacak mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön