25 / 04 / 2024

emlak vergisi torba yasa

emlak vergisi torba yasa

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getiren Torba Tasarı kapsamında emlak vergisine dair esaslar da bulunuyor. İşte emlak vergisi torba yasa maddesi 2017..

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

2014 Eylül ayında emlak vergisi borçları ve gecikme faizlerinin de dahil edildiği Torba Yasa yürürlüğe girdi. Başvurular, 31 Aralık'ta bitecek. Buna göre, emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün...

Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün!

Emlak vergisi borcunu ödemeyen ve faizi biriken mükellefler ise Torba Yasası ile yapılandırma hakkından faydalanabiliyor. Başvuruların 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün...

Emlak vergisi affı için son 10 gün!

Emlak vergisi, 6552 sayılı Torba Yasası ile yapılandırılabilecek vergiler arasında yer alıyor. En son 30 Kasım 2014 tarihine kadar belediyeye müracaat edilmesi gereken emlak vergisi affı için son 10 gün bulunuyor..

Emlak vergisi affı için son iki hafta!

6552 sayılı Torba Yasası gereğince, emlak vergisi yapılandırılabilecek vergiler arasında yer alıyor. Emlak vergisi affı için son iki hafta bulunuyor. İşte emlak vergisi yapılandırma şartları...

Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014!

Torba Yasa hükümlerine göre emlak vergisi borcu bulunan mükellefler zamanında belediyeye müracaat etmesi durumunda borçlarını yapılandırabiliyor. Peki, Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014 ne zaman?

Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi taksitlerini ödemeyen vergi mükelleflerine Eylül 2014 tarihinde Torba Yasası ile af getirildi. Peki, Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır? İşte emlak vergisi yapılandırma şartları..

Emlak vergisi borcu yapılandırma!

Taşınmaz sahibi olup da vergisini ödemeyen mükellefler 6552 sayılı kanun ile borcunu yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır? İşte Emlak vergisi borcu yapılandırma işlemleri..

Emlak vergisi borcu torba yasa ile nasıl yapılandırılacak?

Torba yasada emlak vergisine dair düzenlemeler var mı? Emlak vergisi, torba yasada nasıl ele alındı? Torba yasaya göre emlak vergisinden muaf olan taşınmazlar hangileri? Torba yasaya ile emlak vergisi borcu yapılandırılabilecek mi?

6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti!

Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belli şartlarda emlak vergisinden muaflar. Torba yasada ise geçmiş borçlara yapılandırma fırsatı sunuldu. Peki kimler emlak vergisinden muaf? İşte 6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti...

2020 emlak vergisi ödemeleri ertelendi mi?

Koronavirüs sebebiyle alınan tedbirlerin açıklandığı Torba Yasa maddelerinden biri de işyeri sahipleri kira alamayacağı oldu. Ev ve iş yerleri sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Şimdi kira ile geçinen vatandaşlar ise emlak vergisinin ertelenip ertelenmediğini araştırıyor...

Emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Meclis tarafından kabul edilen Torba Yasa ile koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yeri kiralarını ödemeyenler tahliye edilemeyecek ve kira sözleşmeleri feshedilemeyecek. Kira ile geçinen vatandaşlar ise "Nisan'da emlak vergisi ödemesi yapılacak mı?" sorusunun cevabını merak etmeye başladı…

Emlak vergisi borcu olanlara yeni hak!

Mayıs ayında çıkan 7143 sayılı borçların yapılandırılmasına ilişkin yasadan yararlanmak için aralarında emlak vergisi borcu bulunan 7.3 milyon mükellef başvuruda bulundu. Borcunu ödeyemeyenler için TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki torba yasa teklifi görüşmelerinde yeni bir düzenlemeye gidildi.

2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Geçtiğimiz günlerde Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Peki, bu sınır vergi hesaplamasını nasıl etkileyecek? 2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi erteleniyor!

Torba Yasa olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının bütün maddeleri kabul edildi. Bu maddeler içerisinde tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi ertelendiği maddesi de bulunuyor..

Kasım'da ödenecek emlak vergisi!

Her sene olduğu gibi 2017 yılı vergi dönemi de çok yoğun geçti. 2017 vergi yılı; önce çok yüksek bir artışın yaşandığı daha çıkan Torba Yasa ise bu artışın önüne geçildiği bir yıl oldu... İşte gelecek 4 yılda ödenecek emlak vergisi...

Emlak vergisi sınırı 2017!

TBMM'ye sunulan Torba Yasa kapsamında emlak vergisine sınırlama getiriliyor. İşte emlak vergisi sınırı 2017..

Emlak vergisi torba yasa maddesi 2017!

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getiren Torba Tasarı kapsamında emlak vergisine dair esaslar da bulunuyor. İşte emlak vergisi torba yasa maddesi 2017..

Emlak vergisi sorununa neşter!

Maliyet Bakanı Ağbal, vergi, yatırım, üretim, istihdam gibi toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bakan Ağbal, "Emlak vergisi değerleriyle ilgili bir düzenleme çalışması da yapıyoruz. Yetiştirebilirsek onu da bu torba yasa içinde yapacağız” dedi.

Tarihi eser emlak vergisi muafiyeti kalktı mı?

Tarihi eser binalar için emlak vergisi muafiyeti bulunuyordu. Ancak, 6552 sayılı Torba Yasa ile bu muafiyete sınırlamalar getirildi. Peki, 2015 itibarıyla tarihi eser emlak vergisi muafiyeti kalktı mı?

Emlak vergisi yapılandırma son başvuru günü yarın!

Vergi borcunu ödemeyen mükellefler, borçlarını 6552 sayılı Torba yasa ile yapılandırabiliyor. Aftan yararlanmak isteyen mükelleflerin belediyeye başvurmaları gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma son başvuru günü yarın...

emlak vergisi torba yasa Haberi

emlak vergisi torba yasa

Komisyonda görüşmeleri devam eden Torba Tasarı kapsamında emlak vergisine dair esaslar bulunuyor.


Tasarıda yapılan düzenleme ile 2018 ile 2021 yıllarında ödenmesi gereken emlak vergisi tutarlarının hesaplanmasında esas alınan arsa ve arazi birim metrekare değerlerine sınırlama getiriliyor.


41. maddenin yürürlüğe girmesi ile 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 yılı için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.


MADDE 41- 

29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.


"GEÇİCİ MADDE 23- Takdir komisyonlarınca 2017 yılında 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri, 2017 yılı için uygulanan birim değerlerinin yüzde 50'sinden fazlasını aşması durumunda, 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 yılı için...