25 / 04 / 2024

Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır?

Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi taksitlerini ödemeyen vergi mükelleflerine Eylül 2014 tarihinde Torba Yasası ile af getirildi. Peki, Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır? İşte emlak vergisi yapılandırma şartları..



Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Vergi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Vergi taksitlerini ödemeyen vergi mükelleflerine Eylül 2014 tarihinde af getirildi. Af kapsamında vergi borcu bulunan kimseler, taksitlendirme yapabiliyor. Peki, emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır?


Kanun ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve Emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için, başvuru süresi içerisinde belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.


Yapılandırma başvuru süresi 30 Kasım 2014 tarihinde sona eriyor. Taksit ödemeleri ise 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor.


Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Yapılandırma kapsamında taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor. Taksitler ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeniyor.



Emlak vergisi 2.taksit ödeme tarihleri!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön