29 / 03 / 2024

Çevre temizlik vergisi yapılandırması nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi yapılandırması nasıl ödenir?

6552 sayılı Torba Yasası'nın Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile Emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarına af getirildi. Peki, Çevre temizlik vergisi yapılandırması nasıl ödenir?



Çevre temizlik vergisi yapılandırması nasıl ödenir?

Belediyenin sunduğu temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak ödenen vergiye çevre temizlik vergisi deniyor. Çevre temizlik vergisi taşınmazı kullananlar tarafından ödenmesi gerekiyor. 


Çevre temizlik vergisi mükellefleri binayı fiilen kullanan olarak karşımıza çıkıyor ancak boş binalarda mükellef bina sahibi oluyor. Çevre temizlik vergisi ödenebilmesi için ilk olarak Belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl yapılandırılır?


6552 sayılı Torba Yasası'nın Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile  Emlak  ve çevre temizlik vergisi borçlarına af getirildi.


Çevre temizlik vergisi yapılandırması!

Çevre temizlik vergisi  borcu mükelleflerin yapılandırma için başvuru süresi içerisinde müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Aksi halde yapılandırma hakkı ortadan kalkıyor.  Müracaatlar, belediyeye yapılıyor.


Yapılandırma müracaatları için son tarih 30 Kasım 2014 olarak karşımıza çıkıyor.  Yapılandırılan vergi borcu taksit ödemeleri ise 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor. 


Taksitlerin ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gereken yapılandırmada bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2014!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön