23 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi yapılandırması için son gün bugün!

Çevre temizlik vergisi yapılandırması için son gün bugün!

Yapılandırma başvuruları, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun çerçevesinde yapılıyor. Çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü bugün olarak belirlendi.



Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmetleri için ödeniyor. Yalnız mesken ve iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergisi, arsa ve arazilerden alınmıyor. Ayrıca konutta su faturasına yansıtılan bu verginin işyerinde ise belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor.

İşyerlerinin çevre temizlik vergisi bedeli de işyerinin sınıfına göre değişiklik gösteriyor. Vergi borcu senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.

Vergi borcunu ödemeyenler ve borcu biriken vatandaşlar ise vergi affı kapsamında çevre temizlik vergisini yapılandırma hakkına sahip.

Yapılandırma başvuruları, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun çerçevesinde yapılıyor.

Çevre temizlik vergisi borcu olan vatandaşlar vergi affı kapsamında, borçlarını ilgili kuruma müracaat ederek yapılandırıyor.

Yapılanırma kapsamında, 31 Mart tarihinden önce olan Çevre temizlik vergisi borçları için başvuru yapılabiliyor. 

Çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü 2018!

Çevre temizlik vergisi borcunu yapılandırmak isteyenler için son yapılandırma günü bugün olarak belirlendi.

Çevre temizlik vergisi borcu yapılandırma için ilçe belediyelerine başvurulabildiği gibi, e-devlet kapısından da başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Yapılandırılan çevre temizlik vergisi borcu peşin ya da taksitli bir şekilde ödenebiliyor. Taksitli ödemeler 6, 9, 12 ve 18 aylık vade halinde yapılacak. Ödemeler 2 ayda bir yapılıyor. Borcunu yapılandıran vatandaşların ilk taksit ödemesini 1 Ekim tarihine kadar yapması gerekecek.

 


Geri Dön