19 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma son başvuru günü yarın!

Emlak vergisi yapılandırma son başvuru günü yarın!

Vergi borcunu ödemeyen mükellefler, borçlarını 6552 sayılı Torba yasa ile yapılandırabiliyor. Aftan yararlanmak isteyen mükelleflerin belediyeye başvurmaları gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma son başvuru günü yarın...



Emlak vergisi yapılandırma son başvuru günü yarın!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde belediyeye ödeniyor. Vergi borcunu ödemeyen mükellefler, borçlarını 6552 sayılı yasa ile yapılandırabiliyor.


Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanundan yararlanmak isteyen kimselerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor.


Kanun ile, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendirilebiliyor.


Taksitler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeniyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor. Başvurular son bulacak ve yapılandırılan borçların ödemeleri ise 2 Şubat'ta başlayacak.


Yapılandırma sürecinde mükellefin bu hakkını kaybetmemesi adına bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor.


Öncelikle yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için başvuru süresinin kaçırılmaması gerekli. Başvurunun ardından başlayan ödeme sürecinde ise, bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 



2015 yılında vergi affı olacak mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön