24 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma son tarih!

Emlak vergisi yapılandırma son tarih!

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanun gereğince emlak ve çevre temizlik vergisi af kapsamında yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi yapılandırma son tarih ne zaman? Müracaatlar ne zamana kadar yapılmalı?



Emlak vergisi yapılandırma son tarih!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu, Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Torba Yasası olarak da nitelendirilen bu kanun ile, emlak ve çevre temizlik vergisi de dahil olmak üzere birçok alacak ve vergi için af getirildi.


Aftan yararlanarak, emlak vergisi borcunu yapılandırmak isteyen taşınmaz mal sahiplerinin hakkını kaybetmemeleri için yapmaları gereken tek şey ise yapılandırmada son başvuru tarihini kaçırmamak. Peki, emlak vergisi yapılandırma son tarih ne zaman diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kanun gereğince, emlak vergisi borçlarının yapılandırması için en son 30 Kasım 2014 tarihine kadar belediyeye gidilerek müracaatın yapılması gerekiyor.


Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve Emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı, af kapsamında yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma başvurusu yapan kimseler, Aralık ayı itibarıyla vergi borcunu ödeyebiliyor. Yapılandırma sonrası borç ödemeleri peşin olarak yapılabildiği gibi, taksitli bir şekilde de yapılabiliyor.


Ayrıca, kredi kartı ile de borç ödenebiliyor. Taksitli olarak ödeme yapmak isteyenlerin, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeme yapması gerekiyor. 


Bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Emlak vergisi yapılandırma kanunu!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön