19 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma son başvuru tarihi!

Emlak vergisi yapılandırma son başvuru tarihi!

6552 sayılı Torba Yasası gereğince emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları belediyeye müracaat edilerek yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi yapılandırma son başvuru tarihi ne zaman?



Emlak vergisi yapılandırma son başvuru tarihi!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun ile bazı vergi ve alacaklar yapılandırılabiliyor.


Vergi yapılandırmaları kapsamına emlak ve çevre temizlik vergileri de giriyor. Kanun gereğince, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı, yapılandırılabiliyor.


Ancak yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için başvuru süresi içerisinde belediyenin mali işler müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi yapılandırma son başvuru tarihi ne zaman?


Vergi yapılandırma başvuruları 30 Kasım 2014 tarihine kadar devam ediyor. Bu süre içerisinde vergi yapılandırma başvurularının yapılması gerekiyor. Kredi kartı ile de borç ödenebiliyor Emlak vergisi yapılandırma şartları şu şekilde sıralanıyor:


Yapılandırma süreci

-30 Kasım 2014 tarihine kadar müracaat edilmesi,

-1 Aralık 2014 tarihi itibarıyla ödemelerin başlaması,

-Taksitli ödemelerde, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeme yapılması,

- Ödeme sürecinde bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkının kaybedilmesi.



Vergi yapılandırma affı 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön