19 / 04 / 2024

emlak vergisi yapılandırmaları

emlak vergisi yapılandırmaları

2014 Eylül ayında emlak vergisi borçları ve gecikme faizlerinin de dahil edildiği Torba Yasa yürürlüğe girdi. Başvurular, 31 Aralık'ta bitecek. Buna göre, emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün...

2015 yılında vergi affı olacak mı?

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren torba yasa ile emlak ve çevre temizlik vergisi borçları dahil bazı alacaklar yapılandırılabiliyor. Peki, 2015 yılında vergi affı olacak mı?

Emlak vergisi affı için son 3 gün!

İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu ile emlak vergisi yapılandırılabiliyor. Emlak vergisi affı için son 3 gün bulunuyor..

Emlak vergileri yapılandırma 2014!

Emlak vergi borcunu ödemeyen kimselere uygulanan faiz cezalarına 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı tanındı. Peki vergi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergileri yapılandırma 2014 işlemleri...

Emlak vergisi yapılandırma başvurularında son gün!

Vergi mükelleflerinin devlete olan bazı vergi borçlarına 6552 sayılı Torba Yasa ile af getirildi. Yapılandırma başvurularının süresi içerisinde yapılması gerekiyor. Peki, emlak vergisi yapılandırma başvurularında son gün ne zaman?

Gayrimenkul emlak vergisi yapılandırma işlemleri!

İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun olan Torba Yasa emlak vergisine af getirildi. İşte gayrimenkul emlak vergisi yapılandırma işlemleri...

Emlak vergisi yapılandırma son başvuru tarihi!

6552 sayılı Torba Yasası gereğince emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları belediyeye müracaat edilerek yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi yapılandırma son başvuru tarihi ne zaman?

Emlak vergisi yapılandırılarak nasıl ödenir?

6552 sayılı Torba Yasasının yürürlüğe girmesi ile emlak ve çevre temizlik vergileri için yapılandırma dönemi başladı. Peki, emlak vergisi yapılandırılarak nasıl ödenir? İşte emlak vergisi yapılandırmaları..

Emlak vergisi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

6552 sayılı Torba Yasası ile vergi borcu bulunan emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi mükellefleri borçlarını yapılandırabiliyor. Peki, yasa kapsamında emlak vergisi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi yapılandırmasında son 3 gün. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 7 gün!

Milyonlarca ev sahibinin merak ettiği emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son gün belli oldu. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor...

Dikkat! SGK yapılandırmaları için son tarih!

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun'dan yararlanmak için başvuru süresi 30 Eylül tarihinde dolacak.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları ne zaman bitiyor?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırması için başvurular 30 Eylül'e kadar uzatıldı. Peki emlak vergisi borçları nasıl yapılandırılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi borçları yapılandırma için başvuru süresi uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırmasında son gün  30 Eylül oldu.. Peki emlak vergisi borçları nasıl yapılandırılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi borçları yapılandırmasında son günler!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırmada son günlere girdik. Peki yapılandırma yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Emlak vergisi mükelleflerine piyango vurdu!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde emlak vergisinde yapılandırmayı kaleme aldı. 

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

Bu fırsat kaçmaz! Son gün 1 Şubat!

Şubat ayının yaklaşmasıyla birlikte vergi borcu yapılandırma başvuruları ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki vergi borcu yapılandırma başvuruları son gün ne zaman? Emlak vergisi yapılandırılıyor mu? Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son gün ne zaman?

Siirt Belediyesi'nden emlak vergisi için uyarı! 

Siirt Belediyesi, 31 Ocak tarihine kadar uzatılan emlak vergisi yapılandırmaları için vatandaşlara çağrıda bulundu. 

emlak vergisi yapılandırmaları Haberi

emlak vergisi yapılandırmaları

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken emlak vergisinin zamanında ödenmemesi durumunda gecikme faizi uygulanıyor. 2014 Eylül ayında emlak vergisi borçları ve gecikme faizlerinin de dahil edildiği Torba Yasa yürürlüğe girdi.


Yasa, bazı vergi ve alacakların yapılandırılmasını öngörüyor.Torba yasa ile, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendirilebiliyor.


Yapılandırmadan faydalanmak isteyen mükelleflerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi yapılandırma...