28 / 03 / 2024

Vergide sadeleşme inşaat sektörünün önünü açacak!

Vergide sadeleşme inşaat sektörünün önünü açacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatının daha net olmasına ilişkin uygulamanın hayata geçireceğini açıklamasıyla bu uygulamanın inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi.



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatının daha net olmasına ilişkin uygulamanın önümüzdeki ay hayata geçireceğini açıklamasıyla bu uygulamanın inşaat sektörüne olumlu yansıması olacağına inandıklarını söyledi.


İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olduğuna dikkat çeken Hamit Demir şöyle devam etti: “Öncelikle yeni kurulacak hükümetin ülkenin güvenoyunu net bir şekilde almış olduğunu gözden kaçırmayalım. Ekonomik reformları yapmak ve ülkeyi yeniden şaha kaldırmak için hükümetimizin oldukça kararlı olduğunu da görüyorum. Vergilerle ilgili yapılacak uygulamadan önce, sektör temsilcileriyle bir araya gelinip sektörün sorunlarının dinlenmesiyle böyle bir çalışmanın hayata geçirilecek olması, sektörümüzün gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Türkiye'de birçok kavramın birbirine karıştığı ve vergi mükelleflerinin anlamakta güçlük çektiği vergi mevzuatının sadeleştirilip daha da kolaylaştırılmasına sektör olarak olumlu bakıyoruz. Burada önemli olan sektörün ihtiyaçlarının, sorunlarının görülüp ona göre bir yol çizilmesidir. Bu bağlamda özellikle arsa maliyetlerinden oluşan verginin inşaatçının sırtında bir yük olduğunu birçok kez dile getirdik. Yeni düzenlemede özellikle arsa maliyetlerinden kaynaklanan artışlarda vergilendirmenin inşaatçıyı koruyan bir noktaya taşınmasını arzu ediyoruz. İnşaat sektörünün önünü açacak ve satışları artıracak bir diğer önemli noktada KDV'de yapılacak yeni bir düzenlemedir. KDV oranlarının yeniden gözden geçirilmesi ve sektörün önünü açan bir noktaya çekilmesi tüm sektör temsilcilerinin beklentisidir.  İnşaat sektöründe yaşanacak bir sıçrama hiç şüphesiz ki ülke ekonomisinin de sıçraması demektir. Hükümetin de inşaat sektörüne ne kadar önem verdiğini bildiğimiz için sektörümüzün önünü açacak çalışmaların devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye'nin büyümesinin ana motoru olan inşaat sektörü bu özelliğini daha uzun yıllar koruyacaktır”


Sözcü


Geri Dön