26 / 04 / 2024

Vergide sadeleşme inşaata olumlu yansıyacak!

Vergide sadeleşme inşaata olumlu yansıyacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Bakan Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatını sadeleştirmeye açıklamasına ilişkin, "Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır" ifadesini kullandı.



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin, "Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır" ifadesini kullandı. 


Demir İnşaat'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Demir, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu vurguladı. Sektör temsilcileriyle bir araya gelerek inşaat sektörünün sorunlarının dinlenmesinin ve sonrasında vergi mevzuatında sadeleştirme çalışmalarının hayata geçirilecek olmasının sektör gelişimi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Demir, şunları kaydetti: 


"Türkiye'de birçok kavramın birbirine karıştığı ve vergi mükelleflerinin anlamakta güçlük çektiği vergi mevzuatının sadeleştirilip daha da kolaylaştırılmasına sektör olarak olumlu bakıyoruz. Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır Burada önemli olan sektörün ihtiyaçlarının, sorunlarının görülüp ona göre bir yol çizilmesidir. Bu bağlamda özellikle arsa maliyetlerinden oluşan verginin inşaatçının sırtında bir yük olduğunu birçok kez dile getirdik. Yeni düzenlemede özellikle arsa maliyetlerinden kaynaklanan artışlarda vergilendirmenin inşaatçıyı koruyan bir noktaya taşınmasını arzu ediyoruz. 

inşaat sektörünün önünü açacak ve satışları artıracak bir diğer önemli nokta da KDV'de yapılacak yeni bir düzenlemedir. KDV oranlarının yeniden gözden geçirilmesi ve sektörün önünü açan bir noktaya çekilmesi tüm sektör temsilcilerinin beklentisidir. İnşaat sektöründe yaşanacak bir sıçrama hiç şüphesiz ki ülke ekonomisinin sıçraması demektir. Hükümetin inşaat sektörüne ne kadar önem verdiğini bildiğimiz için sektörümüzün önünü açacak çalışmaların devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye'nin büyümesinin ana motoru olan inşaat sektörü bu özelliğini daha uzun yıllar koruyacaktır." 


Ankara 24 Saat



Haber Balıkesir Büyükşehir Merhaba Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi. 

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, kayıt dışında hiçbir sektör bırakmayacaklarını vurgulayarak, buna sebep olan, mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuatların her alanda sadeleştirileceğini belirtti. 

Sadeleştirme çalışmalarının ardından sektörün önünün açılacağına işaret eden Şimşek, "Sadeleştirilmiş mevzuat ile sektör vergisini nasıl daha kolay ödeyeceğini bilecek. Bu şekilde devlet vergisini düzenli alacak ve kayıt dişilik da önlenmiş olacak" dedi. 

Bakan Şimşek, düzenlemenin hazırlık sürecinde sektör temsilcileri ile bir araya gelindiğini ve sorunlara yerinde çözüm arandığını belirterek hazırlanan mevzuatın önümüzdeki ay hayata geçirileceğini ifade etti. 


Balıkesir Büyükşehir Merhaba


Geri Dön