19 / 04 / 2024

Vestel, Avrupa'da yüzde 25 pazar hedefliyor!

Vestel, Avrupa'da yüzde 25 pazar hedefliyor!

LED TV pazarında yüzde 20.3’lük pazar payı ile Avrupa’da Samsung’un ardından ikinci sırada bulunan Vestel'in İcra Kurulu Başkanı Erdoğan, yüzde 25 pazar payı hedeflediklerini söyledi...




LED TV pazarında yüzde 20.3’lük pazar payı ile Avrupa’da Samsung’un ardından ikinci sırada bulunan Vestel'in İcra Kurulu Başkanı Erdoğan, yüzde 25 pazar payı hedeflediklerini söyledi.


Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Vestel’in tüm dünyada ürünlerini ihraç ettiği ülke sayısının 145’e ulaştığını açıkladı.


Vestel’in LED TV pazarında yüzde 20.3’lük pazar payı ile Avrupa’da Samsung’un ardından ikinci sırada bulunduğunu söyleyen Erdoğan, Vestel’in hedefinin Avrupa’da yüzde 25’lik bir pazar payına ulaşmak olduğunu söyledi. Erdoğan, mobil cihazların özellikle akıllı telefon ve tablet bilgisayarların iletişimdeki öneminin hızla arttığına dikkat çekerek, Vestel’in akıllı telefon üretiminde de son aşamaya geldiğini ve ağustos 2014’te Vestel markalı akıllı telefonları pazara sunacaklarını bildirdi. 


Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’nın Antalya’da düzenlenen Global Conference’ına katılarak Vestel hakkında bir sunum yapan Turan Erdoğan toplantıda dünya basınından gelen soruları da yanıtladı.Erdoğan’a dünya basınından en fazla yöneltilen soru “Bizim ülkemizde de üretim yapmayı planlıyor musunuz” şeklindeki sorular oldu. Erdoğan, Vestel’in kendi markalı ürünleri yanı sıra bir dizi dünya markası için de üretim yaptığını belirterek, Japonya’nın tüm önemli markaları için de üretim yaptıkları ancak bu ülkede üretim tesisi kurmanın güçlüğünü belirterek “ Japonya pazarı zor bir pazar “ dedi. Erdoğan, sorular üzerine Güney Kore pazarına girme konusunda da bu ülkede tarife dışı gümrük engellerine değinerek, Güney Kore pazarındaki korumacı uygulamalara dikkat çekti. Erdoğan “ Ancak korumacılığın azı da iyidir” dedi. 


Yılda 22 milyon adet üretim kapasitesi


Turan Erdoğan, Vestel’in Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan ve yıllık 22 milyon adet ürün kapasitesine sahip en büyük endüstri kompleksine sahip bir marka olduğunu vurgulayarak şöyle dedi: “Yılda 22 milyon adet ürün üretme kapasitesine sahip fabrikamızda 16 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 2013 yılında elde ettiğimiz 5 milyar dolar ciro ile ülke ekonomisinde önemli bir yere sahibiz. Ciromuzun 1 milyar dolarını iç satışlardan, 4 milyar dolarını dış satışlardan elde ediyoruz. Bu yıl ihracat haritamıza Butan, Brunei, Myanmar, Mikronezya ve Zimbabve olmak üzere 5 yeni ülke ekledik. İhracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısını 145’e çıkardık. Türkiye’deki ihracat lideri konumumuza, Avrupa LCD TV pazarında da ulaşmayı hedefliyoruz. Avrupa LCD TV pazarında yüzde 20,3’lük pazar payıyla 2. sırada yer alıyoruz.” 



Dünya


Geri Dön