28 / 03 / 2024

Vestel Türkiye’nin su faturasını 1,1 milyar TL düşürecek!

Vestel Türkiye’nin su faturasını 1,1 milyar TL düşürecek!

Türkiye’deki tüm evlerde Vestel’in tasarrufta dünya rekortmeni çamaşır ve bulaşık makineleri kullanıldığında ülkenin yıllık su tüketimi 327 milyon ton azalıyor.



Vestel, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada enerji verimliliği yüksek dayanıklı tüketim ürünleri kullanımının önemine dikkat çekti. Vestel, su tasarrufunda dünya rekortmeni ürünleri Vestel Ekomaks bulaşık makinesi ve Pyrojet teknolojisine sahip çamaşır makinesi ile öne çıkıyor. Türkiye’de tüm haneler rekortmen cihazlarla Vestel’lendiğinde çamaşır ve bulaşık yıkamak için harcanan suyun 327 milyon ton azalacağı öngörülüyor. Ülkenin toplam su tüketiminin yüzde 5 azalması anlamına gelen bu miktar, ülkenin yıllık toplam su faturasını da 1,145 milyar TL kadar düşürüyor.     


Vestel’in dünya rekortmeni ürünlerini ilk kez Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da görücüye çıkardığını ve 2014’te de Türkiye pazarında satışa sunduğunu belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şunları ifade etti: “Enerji tasarrufu yüksek A+ ve üstü ürünlere kaydırdığımız beyaz eşya üretimimizle, pazara sunduğumuz ürünlerde enerji ve su tüketimini büyük oranlarda azalttık. Ar-ge ve inovasyon çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek doğa dostu ve yüksek tasarruf sağlayan ürünler ortaya koymak için çalışıyoruz. Klimadan buzdolabına, çamaşır makinesinden LED aydınlatmaya kadar bütün ürün gruplarımızda enerji verimliliğine büyük önem veriyoruz. Bugün Türkiye’deki tüm evlere Vestel’in su tasarrufunda rekortmen Pyrojet teknolojili çamaşır makinesi ve Ekomaks bulaşık makinesi girse yılda 327 milyon ton sudan tasarruf ederiz ve su faturalarını 1,145 milyar TL düşürürüz. Sudan yapılan bu tasarrufun 44 milyon tonunu Pyrojet teknolojili çamaşır makinemiz, 283 milyon tonunu Ekomaks bulaşık makinemiz sağlıyor. ”


 Her hane çamaşırdan yılda 2 bin 200 litre tasarruf edecek


Vestel’in son dönemdeki tüm beyaz eşya ürünlerinin enerji verimliliğiyle dikkat çektiğini vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: “Enerji verimliliği ile Alman Elektrik, Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Kurumu’ndan VDE onayı alan Pyrojet teknolojili rekortmen çamaşır makinemiz yıllık 7 bin 700 litre su tüketiyor. Yıllık ortalama 9 bin 900 litre su tüketen modellerle karşılaştırıldığında çok önemli bir tasarruftan bahsediyoruz. Türkiye’de yaklaşık 20 milyon hane var. Tüm hanelerdeki çamaşır makineleri Pyrojet teknolojili çamaşır makinemizle değiştirilse hane başına yılda 2 bin 200 litre su tasarrufu sağlanabilir. 20 milyon hanenin beyaz eşyalarının Vestel’lenmesiyle ülke genelinde çamaşır makinesinden elde edilecek yıllık toplam su tasarrufu yaklaşık 44 milyon tonu bulur.”


 Bulaşığı elde değil, Vestel’de yıkayanlar kazanacak


 5,5 litre su tüketimine sahip Vestel Ekomaks bulaşık makinesinin 9 litre su tüketen modellere göre hane başına yılda yaklaşık 1 ton su tasarrufu sağladığını belirten Erdoğan şunları söyledi: 


“Türkiye’de 20 milyon hanenin yarısının bulaşık makinesi kullandığı biliniyor. Mevcut bulaşık makineleri Vestel Ekomaks’le değiştirip  elde bulaşık yıkayan hanelere Vestel Ekomaks verdiğimizde bulaşıktan elde edilen yıllık toplam su tasarrufu 283 milyon ton oluyor.” A+++ enerji sınıfındaki bulaşık makinelerinden yüzde 20 daha az enerji tüketen Vestel Ekomaks, doğa ve bütçe dostu bulaşık makinesi olarak dikkat çekiyor. Eco 5,5 Litre Programı’nda 14 kişilik bulaşığı yalnızca 5,5 litre su tüketimiyle yıkayan Vestel Ekomaks, kullanıcılarına maksimum verimlilik sunuyor. Eco 50 Derece Programı’nda ise 14 kişilik bulaşığı tek seferde, A+++ ürünlere oranla yüzde 20 daha az enerji ve yalnızca 9lt suyla temizleyebiliyor. 


Vestel’in A+++ enerji sınıfındaki rekortmen bulaşık makinesi Ekomaks, su tasarrufu kadar, elektrik tasarrufu da yapıyor.  Vestel Ekomaks, Smartwash programı ile bulaşıkların kirlilik seviyesini ölçüp uygun yıkama programını da kendi belirliyor. Ecowash teknolojisi de kullanıcılara az bulaşıkta elde yıkamaya göre 11 kat su tasarrufu yapma imkanı sağlıyor. Auto-door teknolojisine sahip Vestel Ekomaks, yıkama programının bitiminde otomatik olarak açılan kapısı ile sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlıyor. Bu sayede, makine içindeki hava sıcaklığı düştüğünden kurutma işlemi daha düşük ısıda gerçekleşiyor, bulaşıkları kurutmak için ekstra enerji harcamıyor. 


Su tasarrufunun rekortmenleri Vestel’de


Vestel’in Pyrojet teknolojili rekortmen çamaşır makinesi ise A+++ enerji sınıfındaki 8 kg kapasiteli ürünlerden yüzde 70 daha az enerji tüketiyor. Pyrojet teknolojisi sayesinde yıkama esnasında aldığı suyu kısa sürede arzu edilen sıcaklığa ulaştırıp duşlama yöntemi ile doğrudan çamaşırlarla buluşturarak su ve elektrik tüketiminde gözle görülür düşüş sağlıyor.


Vestel’in Pyrojet teknolojili yeni çamaşır makinesi ise 12 dakikada yıkama yapabilen Süper Hızlı Yıkama Programı ile fazla enerji kullanımının önüne geçiyor. Kirlilik seviye seçimi ve 22 farklı lekeye uygun yıkama opsiyonu ile ihtiyaca özel yıkama seçenekleri sunan ürün, su ve elektriğin ihtiyaç doğrultusunda tüketilmesine olanak tanıyor.



Geri Dön