29 / 03 / 2024

TAV Havalimanları Türkiye'nin en saygın şirketi seçildi!

TAV Havalimanları Türkiye'nin en saygın şirketi seçildi!

TAV Havalimanları, Institutional Investor tarafından düzenlenen EMEA 2018 anketinin sonuçlarına göre Türkiye'nin en saygın şirketi oldu. Ankete göre, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de "Türkiye'nin en iyi CEO"su seçildi.



TAV Havalimanları, Institutional Investor tarafından düzenlenen EMEA 2018 anketine göre “En Saygın Şirketler” arasında gösterildi. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de gelişmekte olan piyasalarda ulaştırma sektöründe “En İyi CEO” seçildi.

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları New York merkezli Institutional Investor dergisi tarafından yapılan araştırmaya göre Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde yedi kategoride sıralamaya 36 şirket arasından en saygın  şirket oldu.

Ankete göre Sani Şener de ulaştırma sektöründe "En İyi CEO" seçildi. TAV Havalimanları Finans Başkan Yardımcısı Burcu Geriş "En İyi CFO" kategorisinde ikinci olurken, Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nursel İlgen de "En İyi Yatırımcı İlişkileri Profesyoneli" dalında ikinciliğe layık görüldü. 

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, konu ile ilgili açıklamasında:

"Gelişmekte olan ülkelerde faaliyet gösteren 473 şirketin yer aldığı Institutional Investor anketinde, bir Türk markası olarak bu başarıyı elde etmekten mutluluk duyduk. TAV’da halka açıklık oranımız yüzde 44 seviyesinde ve binlerce yatırımcımız bulunuyor. Özellikle yabancı yatırımcılarımıza Türkiye ekonomisini, havacılık sektörünü ve şirketimizi doğru bir şekilde anlatmak üzere yoğun bir şekilde faaliyet gösteriyoruz. TAV olarak, faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda paydaşlarımız için en yüksek faydayı yaratmak üzere çalışıyoruz. Piyasa dinamiklerinin hızlı bir şekilde değiştirdiği bir dönemde bu çabalarımızın kurumsal yatırımcılar ve analistler nezdinde karşılık görmüş olmasından mutluluk duyuyoruz" dedi.


Geri Dön