18 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu 2014 yatırımlarını anlattı!

Veysel Eroğlu 2014 yatırımlarını anlattı!

Vali Şahin ile bir araya gelen Eroğlu,basın toplantısı düzenleyerek, İstanbul'a su temini için 2014 yılında yapılan faaliyetler, barajlardaki mevcut su durumu, son yağışlar, ağaçlandırma, milli park ve meteoroloji çalışmaları hakkında bilgi verdi




Vali Vasip Şahin ile bir araya gelen Eroğlu, ardından basın toplantısı düzenleyerek, İstanbul'a su temini için 2014 yılında yapılan faaliyetler, barajlardaki mevcut su durumu, son yağışlar, ağaçlandırma, milli park ve meteoroloji çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

İstanbul'a geçen yılsonuna kadar bütün bakanlıklar tarafından 73 milyar TL'lik yatırım yapıldığını kaydeden Eroğlu, "Bu. hükümetimiz döneminde İstanbul'a yapılan en büyük yatırımdır. Geçen yılsonuna kadar 3 milyar 400 milyon TL ile biz de İstanbul'a katkı sağlayan bir bakanlığız" dedi. 

İstanbul'a son 12 yılda 20 tane içme suyu tesisi kazandırdıklarını belirten. 

26 dereyi ıslah ettik. 2 tane dev şehir ormanı kurduk. 23 adet de otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurarak İstanbul'daki hava durumunun en azından yüzde 90 üzerinde tahmin elde edilmesini sağladık" diye konuştu. 

Bakan Eroğlu. İstanbul tarih boyunca su problemiyle karşı karşıya kalmış bir şehir olduğunu belirtirken, genellikle 7 yılda kuraklık yaşandığını söyledi. Eroğlu, "İstanbul ve Türkiye'yi en kötü şartlarda, kuraklığa dayanacak şekilde hazırladık, hazırlıyoruz" dedi. 

"A.B.C PLANLARINI UYGULAMASAYDIK HAZİRAN AYINDA SULAR KESİLMİŞTİ" 2014'te yaşanan kuraklığa değinen Eroğlu, "Hakikaten büyük bir kuraklık vardı. Eğer biz A.B.C planlarını uygulamasaydık Haziran ayında sular kesilmişti. İstanbul artık eskisi gibi 6 milyon değil. 1994'te İstanbul'un nüfusu 6 milyondu su yoktu, şimdi 15 milyon su ihtiyacı çok arttı. Kişi başına su kullanımı 50 litreden 300 litreye çıktı. 

Millet artık suyu sonuna kadar kullanıyor" ifadelerini kullandı. 

Bakan Veysel Eroğlu. İstanbul'un 2071 yılına kadar su sıkıntısı olmamasını istediklerini belirterek. "Çünkü biz büyük düşünüyoruz. Günü birlik çözüm en kötü çözümdür. Bizim yaptığımız şey hep büyük düşünmek. 

2071 yılına kadar ne yapacağız? Melen Barajı 7 Aralık 2016 tarihinde 14.59'da bitiyor. Aşağı yukarı 800 milyon metreküp suyu biriktirebilecek. Sungurlu ve Osmangazi Barajlarının projelerine başladık. Avrupa yakasında İSKİ'nin başka projeleri var, Anadolu yakasında DSİ'nin projeleri var. İstanbul'daki içme suyu artırma tesislerinin dünyanın en modern arıtma tesisleri" şeklinde konuştu. 

"1 METRE KARE ORMAN ALANI İŞGAL EDİLMEMİŞTİR" İstanbul'un ormanlar açısından en zengin illerden biri olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu. "Yüzde 49'u ormandır ve üstelik tescil edilmiştir. Daha önce ormanların tapusu yoktu. Bizim hükümetimiz döneminde 1 metre kare orman alanı işgal edilmemiş, başka bir maksatla tahsis edilmemiştir. 

Dünyada ormanlık alan azalırken, bizde artıyor. Son 12 yılda ormanlık alan 9 milyon dekar arttı. Üstelik artık tapusu var. Yüzde 70'inin tapusunu ben teslim ettim. Gerisi de 31 Aralık 2015 16.59'a kadar 21.7 milyon hektarlık alanın tapusu verilecektir. Tapu olunca hiç kimsenin işgal etmesi mümkün değildir" diye konuştu. 

"Bazen birkaç tane ağaç kesilince kıyametler kopuyor. Ama bu nedense İstanbul'da oluyor Yalova'da gelişmiş çınar ağaçları doğrandı ses çıkmadı" diyen Bakan Eroğlu. 3. köprü ve 3. havaalanı inşaatı nedeniyle ağaçların kesildiği iddialarına da değindi. Eroğlu. 

"Her kesilen ağaç için çalı da olsa bir tane fidan dikilecek. Şu ana kadar dikilen miktar 1.5 milyon adet fidan bu maksatla dikildi. 2015'te de 1 milyon adet boylu fidan dikilecek. Bunu isteyen varsa rakam ve alan olarak ispat ederiz. 2.5 milyon adet fidan toprakla buluşacak" dedi. 


"DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞEHİR ORMANININ İSMİNİ İSTANBULLULAR BULACAK"

 Bakan Veysel Eroğlu. İstanbul'da dünyanın en büyük şehir ormanının Anadolu yakasında Elmalı'da kurulacağını ifade ederek. "Bu hakikaten dünyanın gözbebeği olacak. Central Park'ın 2.5 katı. 8780 dekar alan. Bunun içine her türlü ağaçlar var ve vatandaşın çocuklarıyla gezip, dolaşacağı alanlar var. Bunu 21 Mart günü saat 10.59'da bitirme talimatını verdik. 



Ayrıntılı Haber


Geri Dön