29 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu, Nevşehir'e temel atma ve açılış törenleri için ziyarette bulundu!

Veysel Eroğlu, Nevşehir'e temel atma ve açılış törenleri için ziyarette bulundu!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Katılımcı bir şekilde insan hak ve özgürlüklerini esas alan, onları koruyan, insana saygılı, insan haysiyetini koruyan anayasa yapmak için kolları sıvadık.



Şu anda çalışılıyor. Anayasa konusunda kararlıyız. Milletimize sunacağız. Ne kadar samimi olduğumuzu bütün millet görüyor." dedi.


Eroğlu, bir dizi temel atma ve açılış töreni için geldiği Nevşehir’de, Vali Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti. Ziyaret sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, yeni anayasa çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Darbe anayasasını kabul etmediklerini aktaran Eroğlu, "Biliyorsunuz bütün partiler seçimlerden önce hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimleri öncesinde, 'biz darbe anayasasını kabul etmiyoruz, yeni bir anayasa yapacağız' dedik. Fakat bizden başka ciddi bir adım atan yok. Bunların samimi olmadıkları aşikar." diye konuştu.


Eroğlu, yeni anayasa çalışması kapsamında tüm partilere çağrıda bulunduklarını hatırlatarak şunları kaydetti:


"Geçen dönem hatırlarsanız AK Parti şunu söyledi. Bizim milletvekili sayımız çok fazla. Ancak biz şuna razıyız; Bütün partiler eşit sayıda temsilci göndersin. Bizim iki ise onların da iki olsun. Fakat biliyorsunuz belli bir noktaya kadar gelindi, mutabık kalındı. Ondan sonra görüşmeler kesildi. Ya hiç olmazsa anlaştınız mı anlaştık bunu geçirelim dedik. Maalesef çark ettiler.


Şimdi de biliyorsunuz hemen seçimlerden sonra tüm siyasi partilere talepte bulunduk. Meclis Başkanımız bununla ilgili ilk defa bir oturum yaptı. Orada da toplantılardan kaçtılar. Biz her türlü teklife açığız gelin konuşalım diyoruz. Fakat baktık olmayacak. Millete söz verdik. Şimdi kendimiz hazırlık yapıyoruz ama bütün taraflara soruyoruz. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara. Katılımcı bir şekilde insan hak ve özgürlüklerini esas alan, onları koruyan, insana saygılı, insan haysiyetini koruyan anayasa yapmak için kolları sıvadık. Şu anda çalışılıyor. Anayasa konusunda kararlıyız. Milletimize sunacağız. Ne kadar samimi olduğumuzu bütün millet görüyor." 


- "CHP raydan çıkmıştır"


Terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlara destek vermeyen partileri de eleştiren Eroğlu, "Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Başbakanımız da Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti. Hakikaten terör konusunda hükumetin yanında yer aldığını beyan etti. Hatta bir bakanlar kurulu toplantımızda Sayın Başbakanımız, 'Sayın Devlet Bahçeli ile konuşacağım, randevumuz var' diye bir ara verdik. Görüştü ve terör konusunda Sayın Bahçeli'nin tam destek verdiğini ifade ettiler." şeklinde konuştu.


 CHP'nin terör konusunda tutumunun yanlış olduğunu söyleyen Eroğlu, şöyle devam etti:


"Terör konusunda destek vermemek gibi bir anlayış olur mu? Hangi parti olursa olsun, terör belli bir süre sonra onları da yakar. Fakat CHP’nin bu şekilde davranmasını CHP’li kardeşlerimizin takdirlerine sunuyorum. CHP raydan çıkmıştır. O bakımdan bütün CHP’ye gönül vermiş olan, oy vermiş olan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Teröre karşı kim mücadele veriyor, bu bayrağı kim zirveye taşımak istiyor, vatanın milli beraberlik ve kardeşliğini kim destekliyor bunları dikkate alarak fark ederlerse memnun olurum." 



AA



Geri Dön