28 / 03 / 2024

Zonguldak' toplu temel atma ve açılış töreni bugün yapılacak!

Zonguldak' toplu temel atma ve açılış töreni bugün yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zonguldak'ta DSİ tarafından inşa edilecek 15 adet tesis ile OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak. Bakan Eroğlu, yapımı tamamlanan 2 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek.



Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Zonguldak programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 15 adet tesis ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan 2 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 11 Haziran Cumartesi günü Zonguldak'ta düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 134 milyon lira yatırım bedelli 18 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu düzenlenecek merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak.


ZONGULDAK’A 134 MİLYON TL’LİK 18 TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 19.00'da Valilik Önünde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Ereğli İçmesuyu Arıtma Tesisi, Ereğli İçmesuyu İsale Hattı, Alaplı Barajı ve 12 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak Aydındere Yangın İlk Müdahale Ekip Binası ile yeni orman yolları alt yapı çalışmalarının temelini atacak.


Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı  merasimde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 2 adet taşkın koruma tesisini de hizmete alacak.Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Zonguldak’ta 25 aileye ve 15 köye gelir getirici tür sertifikası ve 14 aileye de Orköy sertifikası verecek.


EREĞLİ’NİN İÇME SUYU MESELESİ ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle Ereğli’nin içmesuyu meselesi çözüme kavuşturulacak. Bu kapsamda bölgeye 32,06 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. Ayrıca 5 ilçe merkezi, 10 yerleşim yeri ve 344 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.


ZONGULDAK’A SON 4 YILDA 421 MİLYON TL’LİK 74 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 27 Eylül 2013 ve 23 Kasım 2014 tarihlerinde Zonguldaklılara verdiği 123 milyon TL'lik 35 müjdeye ilave olarak 298 milyon lira yatırım bedeline sahip 39 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Zonguldaklılara toplam 421 milyon TL'lik 74 müjde vermiş olacak.Müjdeler arasında baraj, içmesuyu isale hattı, dere ıslahı, fidan üretimi, 2 adet bal üretim ormanı, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi ve 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor. 


Zonguldak Şafak Gazetesi


Geri Dön