19 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu Urla villalarıyla ilgili açıklama yaptı!

Veysel Eroğlu Urla villalarıyla ilgili açıklama yaptı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir gazetecinin İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay'ın İzmir'de Urla ilçesindeki villalarla ilgili açıklamalarıyla ilgili sorusuna, şu yanıtı verdi...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Valiliği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, hükümet olarak 11 yıldır destan yazıp, büyük işlere imza attıklarını söyledi.


İktidara geldiklerinde, Türkiye'nin ekonomik anlamda kötü durumda olduğunu belirten Eroğlu, Türkiye'nin, AK Parti iktidarıyla çok önemli mesafeler aldığını ifade etti.


Eroğlu, AK Parti hükümetinin, tüm olumsuzlukları gidermenin yanı sıra kimsenin hayal edemeyeceği projelere imza attığını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"IMF'ye borcumuzu kapattık. Gezi'den önce faiz, yüzde 4,5'lara indi. Soyulan banka devri kapandı. Ayrıca vatandaşa borçlar vardı; zorunlu tasarruf fonu 13,5 katrilyon, KEY ödemesi 3,5 katrilyon. Bunları da ödedik. Merkez Bankası'nın kasası boştu. 17 Aralık'tan önce neredeyse 136 milyar dolara çıkarttık. Bu yetmiyormuş gibi bir taraftan iç ve dış borçları, IMF borcunu ödüyorsun, ayrıca Merkez Bankası'nın kasasını dolduruyorsun. Bir de kimsenin hayal edemediği büyük projelere imza atıyorsunuz."


Türkiye'de yaşanan güzelliklerden rahatsızlık duyanların bulunduğunu dile getiren Eroğlu, "Türkiye, büyük hedefler ortaya koydu. Artık başı dik bir Türkiye var. Bundan herkes rahatsız olmaya başladı. Tabii Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyen ülkeler var. 'Türkiye herkese muhtaç olsun, daha fazla çizmeyi aşmasın' diyen bazı ülkeler var. Biz de tarihten gelen bir misyonla 2023, 2053, 2071 hedefleri deyince, bütün dış mihrakların dikkatini çekti. 'Türkiye'nin önünü nasıl keseriz' diye böyle bir plan uygulanmaya başladı" diye konuştu.


Eroğlu, yaşananlar karşısında gösterdikleri duruş nedeniyle millete teşekkür ettiğine değinerek, "17 Aralık'tan sonra millet, hükümetini, başbakanını, AK Parti'yi daha çok sahiplendi. Göreceksiniz 30 Mart'ta millet, gereken dersi verecektir. Engel, değişik darbeler olabilir. Biz bunların kaç tanesini atlattık. Dost modern darbeyi de atlatırız, merak etmeyin. Hükümet ayaktadır, dimdiktir. Biz milletimizi seviyoruz, 76 milyonu kucaklıyoruz" ifadelerini kullandı.


- "Eski bakan arkadaşımla gazeteler aracılığıyla konuşmam"


Bakan Eroğlu, bir gazetecinin  İzmir  Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay'ın İzmir'de Urla ilçesindeki villalarla ilgili açıklamalarıyla ilgili sorusuna, şu yanıtı verdi:


"Biz doğrusu neyse onu yapıyoruz. Esasen orası doğal SİT. Onun bakanlığı ile de ilgili değil. Onu özellikle söyleyeyim. O bizim bakanlığımızla alakalıydı. Korunan alanları, sulak alanları biz koruyoruz. Orman varlığını biz arttırıyoruz. 'Ormanlar yok ediliyor' diye bir şey yok. Son 11 yılda 9 bin hektar orman alanı artırdık. Korunan alanların sayısı yüzde 50 arttı, sulak alanların sayısı arttı. Dolayısıyla koruma derseniz, biz koruyoruz. Bakanımız hakkında bir şey söylemek istemem. Okumadım. Bazen gazeteye yanlış intikal ediyor. Ertuğrul bey, bizim arkadaşımız. Oturur, konuşur, ne demek istiyor, bunu öğreniriz. Ben arkadaşımla eski bakan arkadaşımla böyle gazeteler aracılığıyla konuşmam."


Eroğlu, ziyaretin ardından DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen yemekte, sivil toplum kuruluşları, sulama birliği ve ziraat odası temsilcileri ile muhtarlarla bir araya geldi.


Bakan Eroğlu, yarın Aydın'da, bazı temel atma ve açılış programlarına katılacak.



AA


Geri Dön