29 / 03 / 2024

Veysi Öncel: Çeşme’de 3 ay kazanıp gidiyorlar!

Veysi Öncel: Çeşme’de 3 ay kazanıp gidiyorlar!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Eylül ayının gelmesiyle birlikte plaj işletmelerinin kapılarına kilit vurmasını kınadığını söyledi. Öncel, "3 ay para kazanııp Eylül'ün ilk günü kapatıyorlar...



Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Eylül ayının gelmesiyle birlikte plaj işletmelerinin kapılarına kilit vurmasını kınadığını söyledi. Öncel, "3 ay para kazanııp Eylül'ün ilk günü kapatıyorlar. Çeşme için biraz fedakarlık yapmalılar" dedi.



Mayıs ayının ilk haftasında ünlü isimler, tatilciler ve İzmirlilerin akın etmesiyle turizm sezonunu açan ve büyük hareketlilik yaşanan Çeşme'de, plaj işletmeleri yine Eylül'ün ilk gününden itibaren kapılarına kilit vurdu. Aya Yorgi Koyu'ndaki mekanların yanı sıra Pırlanta Plajı, Alaçatı, Alaçatı Port ve Şifne'deki bir çok plaj işletmesi ve eğlence merkezinin Eylül ayının gelmesi ile birlikte kapılarını kapatmasını eleştiren ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, "Bu işletmeler üç ay boyunca çok büyük paralar kazanıyor. 1 Eylül olduğunda da kapılarını kapatıyorlar. Bu durum çok üzücü. Eğlence mekanları en azından Eylül ayının sonuna kadar az personelle yine de hizmet verse inanın Çeşme'nin sezonu da uzar. Ancak işletme sahipleri bu hassasiyette değil. Onları kınıyoruz" diye konuştu.


Çeşme'deki nitelikli yatak kapasitesinin azlığı nedeniyle yabancı tur operatörlerinin Çeşme'yi tercih etmediğini söyleyen Veysi Öncel, sezonun uzatılabilmesinin yollarından birinin de bu turistlerin rotasına Çeşme'nin de dahil edilmesinden geçtiğini söyledi. 


Yatak kapasitesi artacak

Öncel, "Turizm tahsis alanlarının hayata geçirilmesi ile bu durum değişecek. Çiftlik bölgesinde otel yapımları başlayacak. Bu sayede yapılan yatırımlarla yatak kapasitesi arttıkça yabancı turist akışı da hızlanacak" dedi. Otellerin doluluk oranının geçtiğimiz yılların Eylül ortalamalarına göre yüksek olduğunu belirten Veysi Öncel, "Şu anda Eylül ortasına kadar bu oran yüzde 60-75 arasında. Kurban Bayramı'na kadar bu şekilde gideceğini öngörüyoruz. Bunun sebebi dükkanını kapatmayan işletmeler, esnaf ve havaların sıcaklığı" açıklamasını yaptı.



5 büyük sorun

Çeşme'de belediyenin bu yaz bazı aksaklıklara müdahale etmekte geciktiğini söyleyen ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, "Bu yaz kanalizasyon, su, sinek, çöp ve otopark konularında Çeşme ve Alaçatı'da sorunlar yaşandı. Şimdi belediyemiz bu sorunların bir daha yaşanmaması için planlamalarını yaptı. Gelecek yıl bir çok sorun gündem dışı kalacak diye düşünüyoruz" dedi.


Yeni Asır 


Geri Dön