19 / 04 / 2024

Vezneciler-Arnavutköy metrosu 2019'da açılacak!

Vezneciler-Arnavutköy metrosu 2019'da açılacak!

Topkapı-Habipler tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköysistemine dönüştürülecek. Arnavutköy'den başlayacak metro hattı, Vezneciler'den Marmaray'a ve Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.



Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköy metro sistemine dönüştürülecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7'si yer altı olmak üzere 22 istasyonu bulunan Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattını, Arnavutköy'e kadar uzatacak 15 kilometrelik hat için proje çalışmasını başlattı. 3. havalimanına hizmet verecek toplu ulaşım araçlarından Arnavutköy tramvay hattı için 9 Eylül'de ihaleye çıkılacak. Topkapı-Habipler tramvay hattı Arnavutköy'e uzatılınca 30 kilometre olacak. Hattın uzatılması çalışmaları kapsamında Sultangazi, Habipler, Eski Habipler, Esenbahçe, Sincanlar, Fenertepe Yolu, Kayabaşı Yolu, Devlet Hastanesi, Arnavutköy'den oluşmak üzere 9 yeni istasyon yapılacak. Topkapı'dan başlayıp Arnavutköy'e uzatılacak tramvay hattı, 2019'da Vezneciler-Arnavutköy arasında çalışan metro sistemine dönüştürülecek 


KARTAL'A KADAR...


Arnavutköy'den başlayacak metro hattı, Vezneciler'den Marmaray'a ve devamında Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek. Arnavutköy'den Kartal'a kadar metroyla ulaşım sağlanacak.


4 ayrı hat için kollar sıvandı


2019'da bitmesi planlanan hatlar arasında Arnavutköy-Vezneciler Metrosu'nun yanı sıra Halkalı-Arnavutköy-3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-Kemerburgaz-3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı, Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca Raylı Sistem Hattı da bulunuyor.


Akşam


Geri Dön