25 / 04 / 2024

Vialand Eyüp'te hayata geçiriliyor! Bugün basına tanıtıldı!

 Vialand Eyüp'te hayata geçiriliyor! Bugün basına tanıtıldı!

Firma: ViaDMC ve Gürsoy Grup ortak girişimi

Proje: Vialand

Türkiye'nin ilk temalı park projesi Vialand bugün basına tanıtıldı. Eyüp'te yükselecek olan Vialand projesi Nisan 2013'te açılıyor...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Via Grup & Gürsoy Grup Yatırım ve Yönetim Ortaklığı girişimiyle hayata geçirilecek olan Türkiye’nin ilk mega temalı parkını ve gösteri merkeziyle alışveriş caddeleri konseptini bir araya getiren VIALAND’deki çalışmalar, düzenlenen basın toplantısıyla anlatıldı. Toplantı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Gürsoy Grup CEO’su Abdurrahman Gürsoy, Via Grup Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve  Vialand  Genel Müdürü Mehmet Emeç’in ev sahipliğinde 13 Kasım 2012, Salı günü proje ofisinde gerçekleşti. 


Vialand projesinin Genel Müdürü Mehmet Emeç röportajı için tıklayınız!

 Vialand Eyüp te hayata geçiriliyor! Bugün basına tanıtıldı!


Eğlencenin ilkleri VIALAND’de olacak


İstanbul’u Ortadoğu ve Balkanlar’ın eğlence merkezi haline getirecek olan VIALAND,  23 Nisan 2013’te ziyaretçilerine kapılarını açacak. Dünya standartlarındaki eğlence ünitelerini İstanbul’a taşıyan VIALAND, tüm üniteleri dünyanın bu alanda en iyi firmalarından temin ediyor, güvenlik ve eğitimlerini de uluslararası standartlara göre kurguluyor. Tüm bu standartların da ötesinde, VIALAND, dünyanın en önemli temalı parklarında sindirilen tecrübe ve araştırmaların, Türkiye’nin eğlence anlayışıyla harmanlanarak, eğlencenin canlı bir deneyimi olarak tasarlandı.


 Vialand Eyüp te hayata geçiriliyor! Bugün basına tanıtıldı!


Park, her yaş ve zevklerdeki 7’den 70’e ziyaretçilere hitap edebilecek şekilde farklı bölgelere ayrılarak, ziyaretçilerin park içinde istedikleri eğlenceye kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlayacak biçimde planlandı. VIALAND masal dünyasının kapılarını, girişindeki 2000 m2’lik alanda tüm görkemiyle yükselen Şato aralayacak.


Türkiye’nin ilk Roller Coaster’ı geliyor


Son teknoloji ile tasarlanmış, 3 saniyede 110 km.’yi aşan hızıyla Avrupa’nın en çok ilgi gören Roller Coaster’ı da (Hızlı tren) VIALAND’in sayısız eğlence ünitelerinden sadece bir tanesi olarak parkta yer alacak. Artık bu heyecanlı Roller Coaster deneyimini İstanbullular kendi şehirlerinde yaşayabilecekler. Hızlı akarsuda rafting tecrübesinin ailece yaşanabileceği Rapid Ride, doğal şelalelerin Roller Coaster coşkusuyla bütünleştiği Splash Coaster, Roller Coaster tutkunu olan veya olmaya hevesli herkesin 


 Vialand Eyüp te hayata geçiriliyor! Bugün basına tanıtıldı!


zevkle binebileceği Family Coaster gibi ana üniteleri bünyesinde barındıracak. Park ziyaretçileri, efsanevi karakteri içeren King Kong Köyü ve eski İstanbul yaşamının tüm gizemiyle canlandırıldığı, farklı tat ve lezzetlerinin sunulduğu, çalışanların hizmet verirken eğlendiği cıvıl cıvıl sokak ve meydanlarıyla daha nice sürpriz, hayret ve tebessüm dolu bir dünya bulacaklar. 


Fatih Dark Ride eğlence ünitesinde ziyaretçiler, Osmanlı Dönemi’nde heyecanlı ve eğitici bir gezintiye çıkacak, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethine tanıklık edecekler. 


Eğlencenin yanı sıra, özellikle ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara yönelik eğitici ve öğretici aktivitelerin de yer alacağı VIALAND’de birçok sosyal sorumluluk projesi de hayata geçirilecek. 


Özel gün etkinlikleri, mevsimsel kutlamalar, büyüleyici ışık şovları ve özel projeksiyon gösterileri ile VIALAND, kısa sürede İstanbul’un en hareketli ve popüler buluşma noktası haline gelecek. 


Yapımına 2011 Eylül ayında başlanan ve 23 Nisan 2013 tarihinde tamamlanması planlanan projenin inşaat aşamasında 1.000 kişi, tamamlandığında ise 4.000 kişiye istihdam sağlayacak. Eyüp ve Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 600.000 m²’lik proje arazisinin, kuzeyinde TEM Otoyolu ve güneyinde ise E5 Karayolu yer alıyor. 


www.vialand.com.tr

0212 609 11 10


projeye sor



Geri Dön