24 / 04 / 2024

Beyaz İnşaat Eyüp'te kentsel dönüşüm yapıyor!

Beyaz İnşaat Eyüp'te kentsel dönüşüm yapıyor!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Beyaz, Eyüp'te hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm projesi ile bölgede çehreyi değiştirmeye başladıklarını söyledi. Beyaz, "40 yıllık marangoz fabrikasını modern bir projeye dönüştürdük" dedi.



BUGÜNE kadar 3 bin üzerinde konut, 550'yi aşkın ticari alan. 6 modern ofis ve AVM projesini hayata geçiren Beyaz İnşaat, şimdi de kentsel dönüşüm projeleriyle adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Beyaz, Topkapı ile başladıkları kentsel dönüşüm projelerinde Eyüp ve Kağıthane ile devam ettiklerini söyledi. Beyaz, "Özellikle Eyüp'teki Mihmandar projemizle bölgenin çehresini değiştiriyoruz" dedi. İnşaat hattında başka bir proje olmadığına dikkat çeken Beyaz, "Burada 40 yıllık marangoz makinaları fabrikasının çürümekte olan binasını alıp modern bir konut projesine dönüştürüyoruz. Nereye gitsek kentsel dönüşümde öncü oluyoruz. Gittiğimiz bölgelerde arkamızdan birçok firma proje yapmaya başladı" diye konuştu. 


İnşaatına bu yılın temmuz ayında başlanan Mihmandar Eyüp, 7 bin 200 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Projenin toplam inşaat alanı ise 26 bin 765 metrekare. Ayasofya, Sultanahmet, İstanbul Surları ve Haliç manzarasına sahip proje aynı zamanda Çamlıca Tepesi, Galata Kulesi ve Adaları da görüyor. 94 ila 149 metrekare arasında değişen toplam 76 konutun yer alacağı projede 28 adet 2+1, 25 adet 3+1, 23 adet 4+1 daire yer alıyor. Metrekare fiyatlarının 5 bin 500 ila 11 bin 500 lira arasında değiştiği daireler için firma yüzde 25 peşin ve 24 aya kadar vade farksız taksitlendirme olanağı sunuyor. Tamamı peşin ödemelerde ise yüzde 7 indirim fırsatı sunuluyor. 2017 yılının Ocak ayında teslim edilmesi planlanan projede yeşil alan için de 3 bin metrekare ayrıldı. 


ARSA ALTINDAN DAHA DEĞERLİ 

Kentsel Dönüşüm konusunu tek bir bina olarak değil, bina ve çevresi, bulunduğu ilçe ve bir üst başlıkta bulunduğu şehir olarak ele almak gerektiğine dikkat çeken Beyaz, "Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği'nden sonra, dönüşen adalar ile birlikte taşı toprağı altın dediğimiz İstanbul'da neredeyse altından bile daha çabuk kıymetlenen bir değer potansiyeline ulaşıldı" ifadelerini kullandı. Bu doğrultuda, eski ve yıpranmış binalar yerine insanların güvenle yaşayabileceği, çok yüksek şiddette depremlere bile dayanabilecek olan binaları tercih ettiklerini belirten Beyaz, ciddi bir peyzaj çalışmasıyla her bölgede özgün projeler inşa etmeye başladıklarını aktardı. Beyaz, "2008'de Topkapı'da inşa ettiğimiz Mira Rezidans, bölgenin dönüşmesi açısından çok önemli bir adım teşkil etti. İlerleyen senelerde yine Topkapı'da Beyaz Plaza, Beyaz Rezidans 1 ve Beyaz Rezidans 2 gibi bölgeye değer katan projelerimizle dönüşüme katkıda bulunduk" diye konuştu. 


'ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK' 

2011'de Beyaz Rezidans Eyüp projesiyle Simtel Fabrikası'nı dönüştürdüklerini kaydeden Beyaz, "103 daire ve 26 dükkandan oluşan Beyaz Rezidans Eyüp, bölgede insanlara müthiş bir yaşam standardına ulaştırdı. 2015 yılının Haziran ayında başladığımız 78 daire ve 10 dükkandan oluşan 26 bin metrekareden oluşan Mihmandar Eyüp projemize başladık. Rami Kışla Caddesi üzerinde çok değerli bir konumda bulunan Mihmandar Eyüp, Eyüp Sultan Camisi'ne yakınlığı dolayısıyla çok ciddi bir müşteri potansiyeline ulaştı" dedi. 


Daha önceden arsa içerisinde Tokuz Marangoz Makinaları fabrikasının yer aldığını anlatan Beyaz, Mihmandar Eyüp projesiyle birlikte bölgenin çehresini değiştirdiklerini vurguladı. 


Kağıthane Sanayi Mahallesi'nde 12 parselden oluşan, içinde 60 hak sahibi bulunan bir adayı da dönüştürdüklerinin altını çizen Beyaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beyazhane isimli projemiz 117 daireden oluşuyor. Hak sahipleri devletin kira desteğiyle birlikte geçici evlerinde, eski evlerinin yerine yapılacak olan depreme dayanıklı, otoparklı ve sosyal tesisli müthiş bir rezidansa kavuşmanın günlerini sayıyor. Piyasada çok sayıda inşaat şirketi olduğundan insanlar, belli tecrübeye ve tarihe sahip olan firmalara büyük önem veriyor. Beyaz İnşaat olarak bizim de Kağıthane gibi İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden birinde, Beyazhane projemizle bölgeye değer anlamında büyük katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz." 


Sabah Ek


Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



BUGÜNE kadar 3 binin üzerinde konut, 600'e yalan ticari alan ve ofis ve lüks AVM ve imza atan Beyaz İnşaat, kentsel dönüşüm deneyimini Eyüp'te inşa ettiği Mihmandar Eyüp projesiyle ortaya koyda 2011 yılında Beyaz Rezidans Eyüp projesiyle bölgenin dönüşümünde rol alan şirket, 26 bin metrekarelik alan üzerinde 78 daire ve 10 dükkândan oluşan Mihmandar Eyüp projesine başladı. Tokuz Marangoz Makinaları fabrikasının arazisi üzerinde yükselen ve Eyüp Sultana yürüme mesafesinde olan Mihmandar Eyüp'te 1+1'den 4+1'e farklı tipte daireler yer alıyor. 731 bin liradan başlayan fiyatla satışa sunulan projede firma bünyesinde 24 ay sıfır faizle alım imkânı sunuluyor. Bay ve bayanlara ayrı havuz, seyir terasları, hobi odaları, mescit, spor merkezi ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı projede anahtar teslimleri 2017'de yapılacak. 


Yeni Akit


Geri Dön