28 / 03 / 2024

Viaport Marina'nın oteli 2016 yılının yazına yetişecek!

Viaport Marina'nın oteli 2016 yılının yazına yetişecek!

Türkiye’nin en yeni marinası Viaport Marina, açılışa gün sayıyor. Dünyanın ve Türkiye’nin eşsiz tasarımlı projesi Viaport Marina, Mayıs ayında kapılarını açıyor. Otel ve akvaryum ise 2016 yaz sezonunda açılacak.





Hayatın tadı denizdeki TUZLA buluşuyor sloganı ile Türkiye’nin ilk ve tek 5 fonksiyonlu marinası Viaport Marina, yaz sezonunda İstanbul’un yeni yaşam merkezi olmaya hazırlanıyor. 750 yat kapasiteli marinası, alışveriş adası ve roller coaster’ları ile 35 oyuncak ünitesinden oluşan tema parkıyla, ziyaretçilerini denizle buluşturacak olan Viaport Marina’nın inşaatı tamamlanmak üzere. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen Viaport Marina, 1 milyar TL’lik yatırım bedeline sahip. İstanbul’a katma değer sağlayacak, vizyon projelerinden biri olacak Viaport Marina’ya yılda 25 milyon yerli yabancı turist gelmesi bekleniyor. Projenin içerisinde bulunacak olan akvaryum ve otel ise 2016 yaz sezonunda ziyaretçilerle buluşacak.


“Bu proje Türkiye’ye hediye”


Viaport Marina’da deniz üstünde eğlence ve alışveriş keyfinin sınırlarını zorlayacaklarını belirten Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Türkiye’de bu konseptte başka bir proje yok. Biz deniz ile hayatı birleştiriyoruz. Denizden, hayata taşıyoruz” diye konuştu. Şehir yaşamının karmaşasından uzaklaştıracak bir proje tasarladıklarını kaydeden Bayraktar, “Biz tüm projelerimizde olduğu gibi, bu projemizde de odak noktamıza “insan”ı koyduk. Halkımıza denizin esintisi eşliğinde, eğlenebilecekleri, sosyalleşebilecekleri bir proje hediye ediyoruz. Bu projenin dünyada bir eşi daha yok” dedi.


“Yeşilin her tonu denizle birleşiyor”


Korunaklı ve doğal bir marina olarak tasarlanan Viaport Marina’da, çevreci ve emniyetli bir yapı kurgulandı. Yalova’ya 7,8 ve adalara 8 mil uzaklığında bulunan Viaport Marina’da, tekne rezervasyonları alınmaya başladı. Yeşilin içerisinde konumlanan yapısıyla, doğayla iç içe bir tasarım uygulanan Viaport Marina’nın tüm çatılarında, denizle bütünleşik bir görsellik sunması için Almanya'dan özel olarak getirilen mavi kiremit kullanıldı. Dünyada 80'e yakın marinayı ziyaret ettiğini belirten Bayraktar, “ Viaport Marina, diğer marinalar gibi sırf marinadan ibaret bir proje değil. Bu proje Türkiye’nin projesidir” diye konuştu.



KISA KISA


Yatırımcı: Via Properties


Yatırım Bedeli: 1 Milyar TL


İstihdam: 3000 kişi


Marina kapasitesi: 750 yat


Marina özellikleri:


5 çıpalı


750 Bağlama Kapasitesi


24 Saat Palamar Hizmeti


Engelli Dostu Marina,


Yaşam Alanları:


o    Yeme-içme Alanları


o    Mağazalar


o    Eğlence Parkları


o   5 Yıldızlı Otel


o   Akvaryum & Hayvanat Bahçesi



Geri Dön