19 / 04 / 2024

Viko, Panasonic ile dünya liderliği hedefliyor!

Viko, Panasonic ile dünya liderliği hedefliyor!

Viko CEO'su Nusret Kayhan Aydın, "2013 sonunda şirketin cirosunun 328 milyon TL'ye çıktı, 2014 hedefimiz, bu rakamı 385 milyon TL'ye çıkarmak. Asıl amacımız ise şirketimizi dünya markası haline getirmek" diye konuştu...




Panasonic'in kuruluşunun 100. yılı olan 2018'de elektrik anahtarı ve priz sektöründe dünya liderliğini ulaşmak isteyen VİKO, 2014 hedef cirosunu 385 milyon TL olarak belirledi. 

Viko, Panasonic ortaklığıyla Panasonic'in kurulusunun 100. yılı olan 2018'de elektrik anahtarı ve priz sektöründe dünya liderliğine ulaşmayı hedefliyor. Elektrik, anahtar-priz sektöründe faaliyet gösteren VİKO, Panasonic ile iş birliğine giderek daha büyük hedefler için geliştirdiği yeni vizyonunu düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Panasonic'in kuruluşunun 100. yılı olan 2018'de elektrik anahtarı ve priz sektöründe dünya liderliğini ulaşmak isteyen VİKO, 2014 hedef cirosunu 385 milyon TL olarak belirledi. 

6 farklı bölge ile yurtdışı pazarında faaliyet gösterdiklerini belirten VİKO CEO'su Nusret Kayhan Apaydın, VİKO'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ukrayna'da pazar lideri olduklarını belirten Apaydın, "2013 ciromuz 328 milyon TL, 2014 hedef ciromuz ise 385 milyon TL ve yaklaşık yüzde 18 büyüme öngörüyoruz. Pek çok ürün gamında, anahtar priz sektörü başta olmak üzere pazar lideriyiz. 

Anahtar priz, grup prizleri, aksesuarlar, sigorta kutuları, alçak gerilim şalt ürünleri, sayaç ve otomatik sayaç okuma sistemleri, bina otomasyonu gibi alanlarda üretim faaliyetimiz bulunuyor. Bugün ürünlerimizi Ukrayna ve Rusya başta olmak üzere Asya, Afrika, Orta Doğu ve Avrupa'da 70'ten fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Bu şekilde büyük potansiyele sahip bir kuruİstihdama katkı sağlayacak Yeni tesisleri ile istihdama da katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Toshıhıde Arıı, "VİKO'nun, Türkiye'deki tesisi ile bir ana pozisyonunda olacak ve çevre ülkelere uydu tesisler kurarak oradakı payımızı güçlendirmeyi planlıyoruz. Üretim kapasitesini ve mevcut tesisi geliştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda Türklere yeni istihdam alanları sağlayacağız. 

Kurduğumuz uydu tesislerde de Türkiye'den arkadaşlarımız gidecek ve oraları yönetecek" diye konuştu. 

luş olarak sadece bugünün değil geleceğin stratejilerine de odaklanıyoruz. Hissedarlarımız, 34 yıldır VİKO'yu büyük bir özveri ve başarı ile bugünlere getirdiler. Geldiğimiz noktada bir dünya devi ile kol kola girerek dünya markası olma hedefi bu ortaklığın arkasında yatan asıl motivasyondur. Küreselleşen dünyada artık sınırlar kalktı ve ayrıca bu ortaklık ile ülkemize önemli bir yabancı sermaye girişi sağlandı. Panasonic ile ortaklığımızın VİKO ürünlerini dünya pazarlarına sunmada büyük avantaj yaratacağına inanıyoruz. 

Panasonic'in 100. kuruluş yıldönümü olan 2018'de 1,2 milyar 40 milyon konuta aydınlığı taşımış olacağız" ifadelerini kullandı. 

Sürdürülebilir ve temelli projeleri de hayat geçirdiklerini belirten Apaydın, "VİKO Toplum Gönülleri ekibimizle enerji verimliliği, yerel kalkınma ve meslek eğitimi konularında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyoruz. 

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz enerji verimliliği projemizle 1 milyon öğrenciye ulaşmak istiyoruz. 

Her gün bir okulda VİKO Çocuk Tiyatrosu tüm gün etkinlik yapıyor ve hem enerji tasarrufu hem de çevre bilinci konusunda öğrencilerin bilinçlenmelerini sağlıyoruz" dedi. 

VİKO ve Panasonic markalarının ortaklık anlaşması ile bir araya gelme sürecini anlatan VİKO Yönetim Kurulu Başkanı Toshilıide Arii, "Panasonic iş hayatına anahtar priz üreterek başladı. Panasonic'in Ekolojik Çözümler Şirketi'ne bağlı olan VİKO, Panasonic'te yüzde 23'liik paya sahip. Bu da 2013 yılında 17 milyar dolarlık bir rakama denk geliyor. Şu an elektrik anahtarı ve priz sektöründe dünya ikincisi konumundayız. 

Asya ülkelerinde ise pazar liderliğimiz sürüyor. Tayvan, Vietnam, Filipinler, Endonezya, Japonya, Kore ve Tayland gibi ülkelerde pazar lideriyiz. Ancak hedefimiz Asya'nın doğusunda, Avrupa ve Afrika'da da zirveyi ele geçirmek. 

Bu nedenle partner arayışına girdik. Hedefimiz, 2018 yılında elektrik anahtarı ve priz sektöründe dünyada 1 numara olmak. 2018 yıh bizim için çok önemli bir yıl; çünkü 2018'de Panasonic olarak 100. yılımızı kutlayacağız. 100. 

yılımızda, kuruluşumuzda başrol oynayan ürün gruplarında pazar lideri olmak istiyoruz" dedi 


Hürses




Geri Dön